shamanistisk meny
 

shaman nyheder

Vi udgiver et e-nyhedsbrev med nogle måneders mellemrum. Hold forbindelsen ved lige og få tilsendt de seneste nyheder om næste kurser og shamanistiske træf, nye artikler, Jonathans og Annettes mini-blogs, digte og billede.

Tilmeld dig e-nyhedsbrevet her

** Se mere på SCSS FACEBOOK **

Her på siden sætter vi de seneste nyhedsbreve, vi har sendt ud. Det nyeste er øverst, rul ned for at læse tidligere numre. Denne side er den danske version – i den engelske version her kan du også læse Jonathans tanker. Du kan klikke på et årstals-link for at se vores nyheds arkiv fra:

2021 -- 2019 -- 2018 -- 2017 -- 2016 -- 2015 -- 2014 -- 2013 -- 2012 -- 2011 -- 2010 -- 2009 -- 2008 -- 2007 -- 2006 -- 2005

 
     
  VINTER SOLHVERV 2020  
     
   
     
 

AT GÅ GODT IND I DET NYE ÅR

VinterSolhverv-Jul-Nytår er som én sammenhængende ceremoniel tid i nordisk tradition. Og gennem århundrederne har Vinter-højtidens rituelle ydre form selvsagt ændret sig, – ja  selv datoerne har flyttet sig.  Og nu, i år, hvor Corona lukker samfundet ned fra jul, bliver der igen kaldt på ændring og nytænkning: Måske kan du ikke holde juleaften på den måde du plejer, i en kreds af dine nærmeste, i familien? Måske er du for første gang nødt til at være alene? Hvad har vi så af muligheder, der stiller vores hjerter tilfredse?

Den magiske folketradition gemmer på mange midvinter ritualer hvis hensigter i essens handler om at afslutte det gamle år og finde visioner for det nye. Og hvile ind imellem dem, nyde julefreden, nedlukningen, hvor ingen hjul drejer.  Et af dem er Årsgang:

I adskillige år har Vinter Solhverv været den aften jeg fejrer sammen med andre mennesker – men Juleaften vil jeg have for mig selv, til at gå Årsgang, til at gå alene ud i en skov fra solnedgang, og gøre en visions-vandring eller varselstagning i nogle timer.  Min hensigt kan være så enkel som at give tak for det gamle år, og bede om råd til det ny. Udbringe en skål for ånderne og udveksle gaver. Bare det, der fylder mit hjerte lige nu.

Der er en utrolig fred og kraft ved at gå ud selve juleaften. For selvom der netop er som blæst for mennesker, er aftenen ekstra dirrende ladet med menneskenes fælles fokus. Jeg bliver lettere ført mellem verdener den aften, og træer, dyr og skovens andre væsner er særligt imødekommende. I den mørke julenat har jeg har haft de mest mirakuløse oplevelser og syn – jeg kan ånde så frit mens jeg vandrer i dyb samhørighed med altet, med egetræer, spidsmus, natugle, skovens vogter, ellefolk og alle mine andre slægtninge. Hvis Corona forhindrer os i at fejre julen med vores menneskefamilie, så værdsætter vi måske mere muligheden for at fejre den med vores større familie af alle naturens væsner.

I Jonathans og Zaras skriv her ”Dreaming the World Anew”  er der mere inspiration både til din intention og til hvordan man bedst fører sig, ved at være stille, lytte, åbne. I årsgang eller andre vinter ceremonier.  Og i vores tidligere solhvervs skriv ”Højtid-Tærskeltid” er der flere detaljer om at bruge juletiden som naturens egen overgangs ritual.

Årsgang er især kendt i den svenske tradition, med et mere strikt forløb og sigte end jeg fortæller her. Men årsgangens essens, som vi kan kalde visions-vandring, handler uanset formen om at bruge de stærke nætter ved julen, nytår og årshjulets andre overgange til at kunne SE mellem verdener, og få viden om det, der vil gavne og styrke os. Det er godt at starte allerede ved solnedgang, for at ens sjæl og øjne kan ”følges ad” med mørkets ankomst, og at erklære sin hensigt tydeligt når jeg træder over tærskelen.  Og hvis du går årsgang i samme område flere år i træk, som traditionen byder, så åbner det for en endnu dybere dimension af skovens visdom.

Må Vintermørket vaske vores øjne, så vi får klare visioner at føre i ud i livet i det Nye År

~ Annette ~

 

VORES KURSER I DET NYE ÅR
I det ny år hvor så meget er uvist, prøver vi at være i harmoni med det som livet for tiden byder, og ride på den strøm der nu er. Så gennem vinter og forår vil Jonathan og Zara holde sig til online kurser. Først fra midt på foråret og fremad vi har sat fysiske kurser på programmet, og vi glæder os til det bliver muligt at  mødes i kød og blod i kredsen. Efterhånden som vi ved mere, vil vi tilføje flere kurser på vore kursus-sider, hvor du til enhver tid kan se hele vores kursusprogram 

JORDISKE KURSER FORÅR - SOMMER
 - Klik på kursustitlerne for at få mere info  -

Grundkurset SHAMANENS VEJ, introduktion til shamanistisk praksis, holder Annette nord for Aarhus 9-11 april, og Maria Lisette Jacobsen holder det nær Skanderborg 5-7  marts, og København 18-20 juni.  Zara og Jonathan holder det som udvidet grundkursus i Tokalynga, Halland 14-18 juli, på engelsk.

Vi krydser fingre for det endelig bliver muligt at gennemføre ISLANDS SEJD med Annette d 28 april-2 maj, der længe har haft en pæn venteliste. Derudover vil Annette også holde SKOVSEJD  9-13 juni i Midtsjællands skove, hvor vi udforsker sejdens kraftflyd og håndværk.

Længere ind i sommeren holder Jonathan og Zara SHAMANISME, DØDEN OG LIVET d 21-27 juli i Tokalynga.

Annettes SJÆLENS STEMME om shamanistisk sang, planlagt til februar, er nu udsat til 10-12 sept, i København.

 

ONLINE KURSER VINTER – FORÅR
Online formatet er naturligvis anderledes end at mødes fysisk, men det har vist sig kraftfuldt og inspirerende på sin egen vis, med muligheden for hjemme arbejde mellem møderne. Af de 4 nye kurser er Rhytms of Life åbent for enhver, uden forudgående træning. Husk du kan læse mere om hvert kursus ved at klikke på titlerne.

BEING HOME har startdato 27 jan, holdes over 4 ugentlige sessioner. Her udforsker vi den dybe følelse af at høre til, føle sig hjemme i både sin egen krop og det landskab vi lever i.

THE DEEPENING PATH begynder 6 marts, og vi mødes hver 3. uge over to måneder. Et længere retreat forløb, for dem der vil udforske deres shamanistiske vej i et dedikeret fællesskab.

INTO THE JOURNEY starter 16. marts med 5 sessioner holdt hver anden uge. Det udforsker især sjælerejsen som kommunikations form med ånderne, og er et perfekt næste skridt efter grundkurset eller lignende introduktion.

RHYTMS OF LIFE er et mere webinaragtigt kursus, der begynder 21 marts og vi mødes fire gange, hver anden uge. Vi træder ind i livets kredsløb gennem arbejdet med natur og ceremoni. Forårets energi vil hjælpe os med at lære mere om slutninger og begyndelser, overgange og tærskler. Kurset er åbent for alle

GRATIS ONLINE TALKS
På deres YouTube kanal SHAMAN CIRCLE CENTER vil Zara og Jonathan fortsat i det ny år tilbyde gratis online talks. Den nyeste er SHAMANISM AS A SPIRITUAL PATH.

Må hele den helligede tid omkring VinterSolhverv, Jul og Nytår bringe os alle ny helse, dyb glæde og magi. Godt År og Fred, venner.

 

*** Du kan læse mer om alle kurser på vores hjemmeside HER ***

 
     
   
     
  EFTERÅR 2020  
     
   
     
 

MASKER - Og Hvad De Kan

For en tid er masker en bestanddel af vores hverdags sociale liv. Jeg ved der er folk som har svært ved at acceptere at bære ansigtsmaske. Som føler, at det er et indgreb i deres personlige frihed. Eller - hvis vi er i en shamanistisk kreds eller ceremoni – som oplever masken som en barriere mellem dem og ånderne.
Så jeg synes det er på tide at vi kigger grundigt på MASKER i shamanistiske traditioner, og ser hvad vi kan bruge i vores nye maske udfordring:

Forbindelse, Beskyttelse, Kraftens Flyd - alt dette er i spil, når vi taler om masker i shamanistisk ritual, i magi, i spirituel praksis. Og det hele hviler på hensigt, intention. Energi-strømmen mellem shaman og ånder er grundlæggende i shamanistisk arbejde. Shamaner verden over har brugt rituelt udstyr og dragt til at styrke det flyd, den forbindelse. Maske og hovedtøj er tit centrale i den rituelle klædning. Det kan være en ansigtsmaske der afbilder en af shamanens ånde-fæller, eller en gud. Eller masken kan vise et dyrs sjæle-ansigt - som hjort, eller laks - hvis hjælp, beskyttelse eller kød, ritualet påkalder. Når du tager masken på, er det en magisk handling, der efterlader dit ego eller menneske-identitet uden for ceremoniens rum. Masken hjælper ånderne med at ankomme, hjælper til at I to kan blive ét, blive forenede. Hamskiftet sker både fysisk og spirituelt, og gør den anden verden mere sanset håndgribelig for de øvrige deltagere i ceremonien. En af mine venner siger det sådan her: Maskerne i et ritual inviterer guderne, og gør det lettere for dem at færdes i blandt os.

Jeg har en gammel udskåret ravne-maske af træ, en traditionel rituel maske. Når jeg tager den på, er det lidt sværere at trække vejret, og jeg kan heller ikke rigtig se. Men det er hele pointen! I ritualet skærmer masken mig fra den almindelige virkeligheds indtryk, samtidig med at den åbner mig for åndeverdenen. Hvis du da ser på mig, kan du lettere se Ravn i stedet for Annette. Du vil høre Ravn tale, ikke mig.

Nogle rituelle masker er mest til synet: en tyk frynse for øjnene, der både lukker af for det almindelige syn og styrker ”det stærke øje”. Mens andre shamanistiske ansigtsmasker, f.eks. brugt i helbredende ceremoni, har til hensigt at beskytte mod farlige ånder. 

Hvad har alt det shamanistiske halløj at gøre med maskerne i vores dagligdag i corona-tiden? Ved første øjekast er det svært at se slægtskabet mellem en lyseblå, medicinsk engangsmaske eller et mundbind af stof, og de udtryksfulde traditionelle rituelle masker. Men du ved også fra din shamanistiske træning, at du kan skifte dit syn til ”visions-synet”, hvor du snarere ser ′′indersiden", sjælen af en ting, end dens yderside. Så jo, ydersiden af et medicinsk mundbind er godt nok lyseblå - men hvad med indersiden? Hvad er maskens sjæl? Det afhænger meget af, hvilken fortælling vi tillægger masken, hvad vi vælger at ′′tegne′′ på den. Nogle mennesker føler, at der står skrevet ′′Frygt” på masken, som vi skal bære i det offentlige rum. Andre synes budskabet er ′′Vi passer på hinanden′′. Min nabo har givet masken kælenavnet ”Mundtøj”. En anden af mine venner ser ′′Compassion′′ som det klare signal fra fællesskabets maske. Valget er vores.

Hvorfor ikke lave vores egen nye Maske Magi? Bygge videre på den gamle tradition! Bruge ordets kraft, billede, klar hensigt til at arbejde sammen med maskens ånd. Her er nogle ideer: Til det sociale brug i hverdagen kan jeg tilføje tegn, som f.eks runer til velsignelse og styrke på både engangs- og stofmaske, synlig eller usynlig for andre. Jeg kan sy mit eget mundtøj. Jeg kan gøre en trommerejse og spørge, om min skytsånd eller fylgje er villig til at blive repræsenteret eller hentydet til på min maske. Jeg kan hitte på nye velsignelses remser. Eller, når jeg tager en maske på, kan jeg simpelthen sige ′′Corona, jeg respekterer og ærer dig, men kryds ikke denne barriere, kom ikke ind i mit rum".

I shamanistiske eller rituelle cirkler, vil vi - for en tid - nogle gange være nødt til at bruge masker, f.eks. hvis vi alle synger højt i en sejd, eller råber. Også her kunne vores magi være at tilføje visuel/usynlig repræsentation af ånd eller kraft på vores maske. Og vi kan invitere nye maske bønner eller velsignelser, der erklærer vores hensigt. Som for eksempel ′′Må dette mundtøj, jeg bærer, lade min stemme blive hørt i alle verdener". Eller ′′Må denne maske, jeg har på, velsigne strømmen af livskraft mellem mig og universet / min fylgje. ′′

Masker er et vilkår i vores liv så længe Hs. Højhed Corona regerer. Vi kan lige så godt blive venner med dem. Med nysgerrighed, hittepåsomhed og inspiration kan vi gøre en dyd af nødvendigheden. Med klar intention kan vi indgå gode forbund, endda helbredende pagter med maskerne. Som shamaner altid har gjort.

~ Annette ~

 

- KURSER OG EVENTS RESTEN AF ÅRET -
 - Klik på kursustitlerne for at få mere info  -

Af FYSISKE KURSER har vi grundkurset SHAMANENS VEJ 13-15. nov. Det er med Annette i Hjortshøj nær Århus, og samme weekend med Maria Lisette Jacobsen i Kbh. ISLANDS SEJD kurset i midt oktober, har vi måttet udsætte pgr.a den internationale corona situation. Annette og Islands teamet glæder sig til i stedet at holde det næste forår 28 april -2 maj.

ONLINE KURSER er det format som Jonathan og Zara vil holde sig til resten af året. De har – ligesom mange deltagere - erfaret at arbejde i Cirklen online har vist sig kraftfuldt og inspirerende på sin egen vis, naturligvis anderledes end at mødes i kød og blod. På alle online kurserne er der hjemme- øvelser mellem sessionerne. De nye online kurser er:

INTO THE JOURNEY med start dato 6. okt, 5 sessioner ialt holdt hver anden uge. For de der har grundlæggende træning er dette et virkelig godt næste skridt. Kurset fokuserer på trommerejsen: hvordan formulere klar intention, hvordan forstå åndernes sprog, hvordan uddrage deres dybere belæringer.

HJÆLP TIL HJÆLPERE begynder 10 okt med 5 månedlige møder. Et videregående mentor forløb for de, der allerede har en shamanistisk praksis og har klienter, eller hjælper folk på anden vis.

OPEN TO POWER er online-introduktions kurset. Et intensivt 4 ugers forløb, med ugentlige møder fra 5 nov. Ingen forudgående træning er påkrævet, da det er de første skridt ind i shamanistisk-animistisk væren og praksis. Parallelt til det fysiske kursus Shamanens Vej, dog uden tromme-rejser.

NATURENS FORTÆLLINGER med 6 sessioner holdt hver anden uge med start 15. nov, og er åben for alle. Vi udforsker hvordan fortælling kan hjælpe os lytte til Naturen og lægge vores stemme til dens.

Zara og Jonathan fortsætter også rækken af deres gratis ONLINE FOREDRAG om shamanistisk praksis og livsføring. Det første har emnet ”At Bede om Hjælp” d 29 sept. Foredragene bliver som regel snart efter sat på deres ”Shaman Circle Center” kanal på YouTube, hvor du kan se dem.

 

- ET KIG IND I 2021 -

Næste år håber vi kunne holde fysiske kurser igen. Indtil videre har Annette SJÆLENS STEMME på programmet 19-21 feb og ISLANDS SEJD 28 apr-2 maj

Jonathan og Zara har programsat to grundkurser SHAMANENS VEJ, 29 april-2 maj og 14-18 juli, på Tokalynge kursusstedet i Halland. Sammesteds planlægger de at holde LIVETS CIRKEL, 5-9 maj, og SHAMANISME, DØDEN OG LIVET 21-27 juli.

Vi krydser fingre for at det bliver muligt at afholde kurserne.

Vi ønsker jer alle en glædelig, gylden Høst Tid 
Zara, Jonathan, Annette

 

 
     
   
     
  SOMMER SOLHVERV 2020  
     
   
     
 

Vi har levet gennem det særeste forår. Der er undtagelsestilstande, opbrud og dyb uvished omkring os - vi ved ikke hvad der vil ske med os. Og så ankommer SOMMER SOLHVERV! Årshjulet er drejet punktligt som det altid har gjort: Solen står igen allerhøjest på himlen, som den skal. Alting blomstrer igen ubændigt, tusindtalligt i sommervinden, ligeglad med forsamlingsforbud og 2. bølge. SolHvervs Højtiden er et Helle, hvor alting er som det skal være. Lad os bruge Solhvervet  til at blive genindsat på vores rette plads i Naturens grundlæggende Orden, finde livsstyrke og fejre Livet. Det er egentlig hvad midsommer ritualerne handler om.

Ilden, Vandet, Planterne kan hjælpe os med det. Bare ved at vi er sammen med dem i NUet, bevidner deres liv og eksistens, lader dem bevidne vores eksistens. Måske lader Jonathan og Zaras solhvervsdigt være ceremoniel ramme og fokus til det.

Bålet er traditionelt det rituelle midtpunkt i St Hans fejring og Solhvervsmagi, for flammernes forvandlingskraft kan både rense og velsigne. Netop i år kan begge dele være så helende for os, og være et glædesfyldt fokus hvad enten du samles med andre om bålet, eller du er alene. Eller hvis du ikke har mulighed for at tænde bål, og tænder stearin lys i stedet: Måske har du haft oplevelser fra dette forår, som du helst ville være fri af? Så kan du bede ilden rense dig for dem. Enten ved at kaste dem i ilden, eller ved selv at springe over flammerne, UD af det du vil frisættes fra. Du kan se mere om hvordan i kapitlet "Sommersolhverv" i bogen Jorden Synger.

Måske oplevede du i nedlukningstiden nye inspirerende hverdags-vilkår, som du gerne vil beholde og nære fremover? Eller du opdagede et tættere forhold til naturen? Det kan du bede om velsignelse til, for eksempel ved at springe over bålet, IND i det du ønsker.

Velkommen Sommer Solhverv! Se her står vi med fødderne plantet på den gode jord og suger din livskraft til os. Kære Solhvervs Sol, velsign vores drømme, så de må sætte blomster og frugt, så vi kan leve vel, komme hvad der vil.

~ Annette ~

 

SOLHVERVS TAKSIGELSES CEREMONI
Solhvervs weekenden 19-21 juni holder Jonathan og Zara sammen med kursisterne på deres HEALING EARTH online kursus en fælles taksigelses ceremoni til Jorden i denne specielle tid. Alle er inviterede til at være med, hvor du end er i verden.

Læs mere her: Solstice Thanksgiving Ceremony og hør inspiration og råd på deres video ”Giving Thanks to the Earth

ONLINE KURSER & FOREDRAG
 - Klik på kursustitlerne for at få mere info  -

Gennem sommeren holder Jonathan og Zara tre online kurser, som er åbne for alle, forudgående træning er ikke nødvendig:

Et nyt kursus OPEN TO POWER over 3 uger fra 16 juli åbner døren til Ånde verdenen. Kurset træder i stedet for det aflyste grundkursus Shamanens Vej. Skønt det ikke inkluderer shamanistiske rejser, vil mange andre grundlæggende shamanistiske praksisser blive introduceret. Det er et virkelig velegnet første skridt ind i shamanistisk-animistisk levevis.

SACRED CEREMONY er også nyt, og begynder 2 aug. Det udforsker over 3 uger ceremoniens rolle i vores liv, og hvordan vi på enkel og hellig vis kan bringe dens kraft ind i vores liv. JORD VORES HJEM, med start 25 juni har stadig ledige pladser. Det er undervist sammen med Dr Stephan Harding fra Schumacher College i England.

Det næste, gratis online foredrag med Zara og Jonathan er 12 juli og handler om SACRED SPACE. Alle kan være med, men man skal tilmelde sig. Snart efter live eventet kan Sacred Space ses på SHAMAN CIRCLE CENTER kanalen på You Tube, hvor du også kan se tidligere online events og talks.

KURSER PÅ JORDEN I SENSOMMER OG EFTERÅR
 - Klik på kursustitlerne for at få mere info  -

Vi håber virkelig det bliver muligt at holde vores fysiske kurser igen efter sommer.
I septembers første uge er det RITUALETS MAGI på Sjælland med Annette, samtidig med SHAMANISME, CEREMONI & NATUR OPSTILLING på Åsbacka  med Zara og Jonathan. De holder også LIVETS CIRKEL på Tokalynga i Halland sidst i september. Annette holder SEJD kursus i Island 14-18 okt, og på Åsbacka er der PEACE & POWER med Jonathan og Zara 20-25 okt.

De førstkommende fysiske grundkurser SHAMANENS VEJ i Danmark er med Maria Lisette Jacobsen i slutningen af august, og med Annette midt november. Nye  kurser, som vi har i støbeskeen - både på jorden og online - kommer på vores website efterhånden som de er klar. Jonathan og Zara pønser bl.a. på længere online kurser der rækker fra efterår gennem vinteren, så hold dig opdateret på hjemmesiden

– Du kan læse mere om alle kurser og events på Kursussiden

Glædelig Solhverv til jer alle med vores bedste ønsker for en velsignet sommer

 
     
   
     
  EKSTRA - FORÅR 2020  
     
   
     
  I dette nyhedsbrev fortæller vi især om nye online muligheder for at lære, og for at holde os forbundet i denne specielle tid, og vi præsenterer vores nye Guide til online shamanistisk arbejde. Det er denne gang kun på engelsk og du kan læse det her.  
     
     
 

 

 
     
  SPECIAL - FORÅR 2020  
     
 

I denne specielle situation har vi sendt et særligt nyhedsbrev ud, denne gang kun på engelsk.

Du kan se det her, og også læse vores tanker om shamanistiske perspektiver på hvordan vi kan forholde os i tider med dyb forandring.

 
     
     
   
     
     
  TIDLIG FORÅR 2020  
     
   
     
 

Meget shamanistisk arbejde foregår i en form for ceremoni, og gør brug af rituelle værktøjer. Altid for at fokusere vores oplevelse og styrke udkommet, for at give kraft til samarbejdet med ånderne og med hinanden.  Men hvad er egentlig ceremoni, hvad er det særlige der sker? Hvad kan et ritual? 

Ceremonier kan både være helt store sociale begivenheder, ved livsovergange og højtider, med masser af mennesker – eller helt private rituelle stunder, bare mig og skoven. Eller dagligdags handlinger som at bage et brød, gå på jorden, vække børnene om morgenen.

Det der gør en handling til ceremoni, er at vi markerer et særligt rum i tid og sted.  Vi helliger det. Når vi træder derind i ritualets rum, er vi ekstra årvågne, bevidste om at være midt i livets Under. Bevidste om at være en del af en større, dybt meningsfuld sammenhæng – vores spirituelle univers, eller vores menneske fællesskab. I ritualet påkaldes og koncentreres livskraften med klar intention, så vi kan bruge den til healing, forvandling, fejring, erkendelse. Hvad enten vi er mange eller få, hvad enten formålet er åndeligt, magisk, socialt eller politisk.

Fra tidernes morgen har mennesker erfaret at i ritualet høres vores ord i alle verdener. For ceremonien benytter sig af et rituelt  ”sprog”, - ord såvel som handlinger – der kan forbinde virkelighederne og forstås af ånderne, og forstås dybt i hjertet. Så vores handlinger i ritualet er mer end de er: En ring er mer end bare en ring. At give håndslag forener mere end blot hænder. 

Enhver ceremoni, fra den beskedne til den helt storladne, består af både indhold og form.  Det er indholdet, hele hensigten med ceremonien, der bestemmer formen, ikke omvendt.  Den rituelle form afgrænser det helligede rum, og det kan gøres så enkelt som at vi tænder et lys, træder over en gren, sætter os i en cirkel, eller siger at nu er det sådan.  En god rituel udformning holder lige tilpas om indholdet, om hensigten og deltagerne.  Den er som en tæt gryde at koge kraften i. 

Mennesker i vores kultur er ofte usikre omkring ritual og ceremoni. Men at kunne opbygge og holde en rituel ramme, at lede en ceremoni er noget der kan læres som ethvert håndværk eller kunst. Flere af vores kurser i år har særligt fokus på ceremoni og ritual: – ”Shamanisme, Ceremoni & Natur Opstilling”,” Livets Cirkel” og ”Ritualets magi”.  

Det beriger både vores shamanistiske praksis og livsførelse at kende til ceremoniens indre natur og formåen.  Hvad enten det handler om at kunne nyskabe en stor fællesskabs ceremoni – eller at kunne holde kredsen og kraften  i en shamanistisk healing, i en sejd, eller i trommegruppen en hverdagsaften.  Eller simpelthen at blive mer opmærksom i hverdagen på at være i Livets Ceremoni, at åbne øjne og hjerte for øjeblikkets Under.          

Annette

* se også Jonathans och Zaras tanker her *

 

- FORÅRETS KURSER OG EVENTS -
**Klik på kursustitlerne for at se mere**

GRUNDKURSER har vi en del af på programmet, og det er godt, for der er run på dem. De første SHAMANENS VEJ er i Kbh; 6.-8. marts med Annette, og 27.-29. marts med Maria Lisette Jacobsen. I Sverige afholder Jonathan & Zara det som internat kursus på Tokalynga i Halland, forlænget med arbejde i naturen,  både d. 7.-10 maj og 15. -19. juli. Og nær Skanderborg, på Eagleroad holder Maria det 26.-28. juni

På Åsbacka, Jonathan og Zaras skovparadis i Nordskåne, holder de først SHAMANISTISK PRAKSIS DAG d. 28. marts med KÆRLIGHED som tema. Og så en hel ny speciel workshop: SHAMANISME, CEREMONI & NATUR OPSTILLING der udforsker natur opstilling fra en shamanistisk vinkel, 19-22 marts. Den 22-26 april er det PEACE & POWER, om at forene kraft og fred i vores hjerte og vores handlinger.

D 13-17. maj har Zara og Jonathan premiere på en ny workshop LIVETS CIRKEL. Den er især givtig for folk som afholder cirkler, leder eller underviser grupper, men samtidig også virkelig egnet som næste træning efter grundkurset, og det er på Tokalynga i Halland. På Midtsjælland er der HVERDAGS SHAMANEN, som integrerer grundkursets stof i dagliglivet, med Maria 18.-19. april. Og Annette holder ISLANDS SEJD fra 29 april, der dog har lang venteliste.

 

- ANDRE EVENTS OG LÆRE MULIGHEDER -

Der er et nyt VIDEO INTERVIEW med Jonathan, om Fred, Kraft og om at følge sin vej i dagligdagen. Det er med Mitchell Clute fra Sounds True, USA, for Facebookgruppen ”the Shamanic Path”. Det kan ses her sammen med mange andre videoer med shamanistiske lærere, hvis man tilmelder sig gruppen.

17.-19. april er der TROMME-BYGNINGS kursus i Frederiksværk med tromme-veteranen Torben Wendelin.

KURSER I UDLANDET: Mange af vores venner og kolleger tilbyder kurser i shamanistisk træning i Norden og Nordeuropa. Både grundkurser og spændende videregående, med temaer som f.eks Connecting with Animals, The Way of the Moon, Vision Quests, Shamanic Healing, Seidr, Working with Ancestors. Se udførlig beskrivelse af disse kurser på engelsk HER

TOKALYNGA kursuscenter i Halland har lagt hus til Jonathans sommerkurser i 30 år. Nu behøver Tokalynga akut en bekostelig udskiftning af vandrør og sanitets installationer, og Jonathan, Zara med venner har startet en crowdfunding kampagne, der kan redde stedet. Du kan læse mere om situationen og donere, intet er for småt, her på https://www.gofundme.com/f/tokalynga

 
     
 

*** Du kan læse mer om alle kurser på vores hjemmeside HER ***


-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 
     
   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 

Annette Høst kontaktes helst pr telefon 32 54 28 08, mellem kl 10 og 19, eller mejl shamanisme@mail.dk eller annette@jordensynger.dk

Jonathan Horwitz
kontaktes på jonathan@shamanism.dk eller tlf (0046) 431 441 220

Zara Waldebäck kontaktes på courses@asbacka.org