shamanistisk meny
 

shaman nyheder

Vi udgiver et e-nyhedsbrev med få måneders mellemrum. Hold forbindelsen ved lige og få tilsendt de seneste nyheder om næste kurser og shamanistiske træf, nye artikler, Jonathans og Annettes mini-blogs, digte og billede.
Tilmeld dig e-nyhedsbrevet her

På denne side er vores nyhedsbreve fra 2015. Hvis du er ny gæst her hos os, kan du få indtryk af udviklingen i vores aktiviteter gennem årene ved at kigge i tidligere nyhedsbreve. Denne side er den danske version – læs også Jonathans engelske blogs her. Du kan klikke på et årstals-link for at se vores nyheds arkiv fra:

2019 -- 2018 -- 2017 -- 2016 -- 2014 -- 2013 -- 2012 -- 2011 -- 2010 -- 2009 -- 2008 -- 2007 -- 2006 -- 2005

 
     
 

VINTER SOLVHERV 2015

VINTER SOLHVERV er naturens og Solens nytår. Det er højtid og en af de stærkeste tærskeltider i året, hvor Solen fuldender et Hverv og begynder et nyt. Den korteste dag og den længste nat sætter en vidunderlig rituel ramme, der indbyder os til at fejre både Mørket og Solens hvile og genfødsel, til at forbinde os med naturens kredsløb. I ritualets klarsynede rum kan vi både se tilbage og give tak for det vi har lært og fået, se frem og samle vores ønsker, løfter og finde gode råd for det nye år. Nederst i nyhedsbrevet er nogle ideer til inspiration for din egen solhvervs fejring.

Vi siger jer alle TAK for det vi oplevet sammen gennem året, og Glædelig Solhverv

- Annette -

- NÆSTE ÅRS KURSER -
Vi har lige opdateret hjemmesiden med de nye kurser for 2016. I dette nyhedsbrev får du et overblik over næste års tilbud, og vi glæder os til nye eventyr sammen med jer i kredsen. Klik på KURSUSTITLERNE for at læse mere

FORÅR I DANMARK
Annette starter med grundkurset SHAMANENS VEJ d. 4-6 marts i København. Og Maria Jacobsen supplerer grundkurset med træningsdagen HVERDAGS SHAMANEN d.2 april, som ekstra skub til at komme i gang derhjemme.

FORÅRS EVENTS I ENGLAND
Jonathan og Zara er blevet inviteret til et ganske specielt ophold på Schumacher College i Devon, England. Det omfatter bl.a. at de holder kurserne SHAMANENS VEJ 4-6 marts, og SHAMANISM, PEACE AND POWER 7-11 marts, samt et helt nyt kursus JORDENS FORTÆLLINGER 20-24 marts. Læs mere om Schumacher begivenhederne her. LINK. Derefter holder de et af klassiker kurserne SHAMANISTISK RÅDGIVNING i Herefordshire 5-10 april. Kurset er eminent til at lære at bruge sine rejser dybere og mere intenst, og kunne begribe Åndernes magiske sprog. Derved styrkes en kerne i ens praksis, der kommer en til gode i alle formål.

SEJD
Der bliver gode mulighed for sejd studier i 2016. Annette holder først sejdkursus i England i april. Og 7-11 sept holder vi SEJD – Vision, Kraft og Håndværk sydøst for Trondheim i Norge. Her på fjeldet håber vi at samle sejd-interesserede fra både Norge, Danmark og Sverige. Hvis du især vil fordybe dig i Sangens kraft og muligheder i sejdtraditionen (måske som opvarmning til Norgeskurset) så holder Elisabeth Groot "Seid og Sang" kursus i Hjortshøj, 8-10 april, se mere her. Elisabeth og Annette har samarbejdet i mange år især om sejd og magisk sang.

ET KIG TIL SOMMER OG EFTERÅR
Sommerkurserne på Tokalynga i Halland er tradition. Først udvidet grundkursus 21-24 juli og derefter SHAMANISME OG SPIRITUEL ØKOLOGI 26-31 juli, et rigtigt givende sommerferiekursus. På Åsbacka fortsætter Jonathan og Zara derefter med retræten NATURENS ÅNDER 18-21 august. I Danmark holder Annette en anden klassiker blandt vore kurser SHAMANEN, DØDEN OG LIVET, 27-30 oktober op til Allehelgen, på Djursland. Når der kommer flere efterårs kurser og andre lære tilbud, bliver de opdateret på vores hjemmeside.

ANDRE NYHEDER
Jordens Fortællinger, som Zara og Jonathan holder på Shumacher College 20-24 marts fokuserer på direkte natur kontakt, på at lære at høre naturens egen stemme og bære den videre i historiefortælling, som styrker, fortryller og åbner nye muligheder. Kurset er ikke decideret shamanistisk, og er derfor åbent for alle. Se mere: https://www.schumachercollege.org.uk/courses/short-courses/earth-stories


AT FEJRE SOLHVERV

Her får du nogle ideer som inspiration til din egen Solhvervs fejring, hvad enten du gør det alene, i en kreds af familie og venner derhjemme, eller i jeres lokale trommegruppe. Indholdet, temaerne i en Solhvervs ceremoni kan være fred, at være i samklang med naturens hvile, og selve overgangen, tærskeltiden har temaer som taksigelse, glæde og afslutning af det gamle, - og vision, inspiration, ønsker for det nye. Ritualet eller solhvervsfesten kan indeholde både fuldstændig mørke og flammende lys, både stilhed og sang og tromning, både enkeltvis fordybelse og fælles glæde. Det kan foregå indendørs i varmen og udenfor i mørket. Fra alle de år vi har holdt solhverv går visse elementer ofte igen, de der løfter kraften i vores cirkel. Her er nogle af dem, som du kan bruge af, når du sætter din egen ceremoni sammen:

    • SANG som alle kan synge med på, med eller uden ord, hvis intention er at hylde solen og mørket, eller synge solkraften frem igen, takke for året, eller hvad I hos jeres åndefæller får at vide skal være hensigten.
    • En TROMMEREJSE, der beder om indsigt, belæring her på tærsklen af solåret– få ideer i ”Harvesting the Year that has been” teksten allerøverst i nyhedsbrevet.
    • En SKÅLRUNDE inspireret af den gamle skik ”at drikke jul”, i slægt med en tale-stavs runde, hvor hver enkelt udsiger og skåler for det man gerne vil fremme i det nye år.
    • Et godt BÅL tændt ude i solhvervsnatten, som vi kan danse og synge om. Og springe over som magisk manifestation, når vi springer ud af noget gammelt, og ind i noget nyt.
Der er flere rituelle ideer fra traditionen i kapitlet om solhverv, jul og nytår i Jorden Synger (det om bålspringet står dog under sommersolhverv). Solhvervet kan også tages ind helt privat, et stærkt ritual kun mellem dig og ånder og natur, som en eftertænksom lille retræte. Du kan finde inspiration til hensigt og emner i ”Harvesting the Year that has been”. Det kan gøres indendørs, med trommerejse, sang eller meditation - eller som en medicinwalk, en varselstagning, hvor man vandrer mellem verdner i naturen i aften mørket. Med alle bedste ønsker om et magisk solhverv, der bringer glæde og vision.

*** Du kan læse mer om alle kurser på vores hjemmeside HER *

 

Annette Høst kontaktes helst pr telefon 32 54 28 08, mellem kl 10 og 19, eller mejl shamanisme@mail.dk eller annette@jordensynger.dk

Jonathan Horwitz
kontaktes på jonathan@shamanism.dk eller tlf (0046) 431 441 220

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
     
 

EFTERÅRS JÆVNDØGN 2015

Det er jævndøgnstid nu. Høstens jævne døgn, hvor lys og mørke er i ligevægt. Jævndøgn er én af solårets egne højtider. De, der udmåler tiden i lange rytmer og kredse, der bevæger sig som dybe åndedrag omkring os. På oldnordisk og islandsk hedder døgnet sólarhringr, SolRing, et ord der tegner et billede af døgnets kredsløb tydeligt for vores øjne, som en smuk rituel enhed.

Den spirituelle naturforbindelse, som er basis for shamanens vej, har altid også omfattet en sanset forbundethed med naturens rytmer. Jeg møder ofte folks længsel efter at få naturens egen tid tilbage i den hverdag, hvor rette tid til arbejde og hvile udviskes mer og mer. Som en indre nødvendighed efter at rodfæste sin åndelige praksis i kredsløbenes rolige kraft.

Det kan vi for eksempel gøre ved at fejre høst jævndøgn. Ved at standse op og mærke vores forbindelse til netop denne underfulde tid, hvor frugt og frø modnes og slippes. Træde ind i Naturens Tid som et helligt rituelt rum. Finde indsigter givne af perfekte frø, som planterne nu slipper og overgiver til verden. Se os selv placeret lige her i solringen, i stor taknemmelighed på tærsklen mellem det lysere og det mørkere halvår.

Jeg hilser Dag, jeg hilser Nat.
Jeg hilser Lys og Mørke

- Annette -

 

- EFTERÅR KURSERNE -

** klik på KURSUSTITLERNE for at se mere **

Årets sidste grundkursus SHAMANENS VEJ i Danmark er d 6.-8. november med Annette. Det er i Hjortshøj lige nord for Århus. Der er mulighed for overnatning under helt enkle forhold på kursusstedet.

MØRKET er tema for SHAMANIC PRAKSIS WEEKEND med Jonathan og Zara d 21-22 november på Åsbacka. Det er en dejlig måde at træde in i Vinteren og åbne os for årstidens gaver.

Vores FORÅRS KURSER for næste år er nu sat på hjemmesiden, og vi håber I vil finde noget der vil inspirerer jer. Der er SHAMANENS VEJ grundkursus 4 -6. marts, og af videregående kurser holder Jonathan og Zara PEACE & POWER 7.-11 marts og SHAMANIC COUNSELLING 1 5-10 april i England. Annette holder kursus i SEJD sammesteds i England 13-17 april.

Resten af vores 2016 KURSER sætter vi på hjemmesiden i November, så tjek igen til den tid.

 

- ANDET NYT OG GODT -

Der er et nyt INTERVIEW MED JONATHAN på vores bibliotek om Shamanisme som Spirituel Vej. Interviewet er fra den internationale Online Shamanistiske Konference, der fandt sted i august, hvor Jonathan var én af foredragsholderne og du kan høre det her

ACCEPTING POWER – CHANGING PERCEPTION er en ny artikel som Jonathan har skrevet til det engelske "Sacred Hoop Magazine". Sacred Hoop har i mange år været et af de bedste blade for enhver interesseret i shamanisme. Det er nu et online blad og nyeste nummer kan ses her http://www.sacredhoop.org/ hvor man også kan abonnerere.

I ANERNES SPOR er en ny éndags shamanistisk workshop d. 1 nov. med Maria Lisette Jacobsen i Kbh. Den fokuserer på Allehelgensdag, eller Halloween, som en rituel tid, der traditionelt fejres ved bevidst at samarbejde med anerne, og du kan se mere om det her

I foråret 2016 er Jonathan og Zara inviteret til et ophold på SCHUMACHER COLLEGE i England. Det betyder de vil både afholde en række kurser der og tilbyde shamanistisk rådgivning og ceremoni. Schumacher College er kendt for sit mangeårige engagement i spirituel økologi, og i et bæredygtigt forhold mellem Jorden som levende væsen og os mennesker. Du kan læse mere om aktiviteterne som deres ophold omfatter her

 

*** Du kan læse mer om alle kurser på vores hjemmeside HER *

 

 

 

 
     
 

MIDSOMMER 2015

Midsommers lyse nætter er over os. Og én af deres magiske gaver til os er den lange skumring: Porten, hvor dag og nat mødes i tusmørkefavntag, står vidt åben, så vi er mellem verdener.

Tusmørke kommer af tursemørke - det mørke, hvor turser, d.v.s jætter og trolde er fremme. Og ordet ”turs” har i tilgift sandsynligvis "kraft" som sin oprindelige betydning. Så ordet selv afslører gammel viden om, hvor vi finder naturens fortryllede side. Det er i det lyse sommermørke vi kan møde troldene, kraften, elverne - de holder sig langt fra vores midsommerbål.

"Hver by har sin heks og hvert sogn sine trolde. Dem vil vi fra livet med glædesblus holde." Vil vi det? Hvordan ønsker vi at leve vores liv? Hvorfor ikke favne begge verdner? Når jeg har glædet mig med mennesker omkring bålet, i lyset, vil jeg gå ud og lade mig omfavne af tursers mørke. Hvem ved hvilke strålende skatte vi finder der?

Glædelig Midsommer, venner

- Annette -

 

- SOMMER KURSER -

** klik på KURSUSTITLERNE for at se mere **

I Syd-Sverige holder Jonathan og Zara først grundkurset SHAMANENS VEJ d 23-26 juli, så LIVETS RYTMER 28. juli - 2 aug, og SOUL RETRIEVAL d. 19.-23 august. P.t. er de fyldte, men der er stadig gode chancer hvis du bliver skrevet på venteliste nu.

I Danmark kan du komme I LÆRE HOS URTERNE d. 29-30 august i Lejre. Annette og Maria Jacobsen har sammen premiere på denne weekend om shamanistisk urtekunnen og urtemagi, og der er stadig et par pladser til de hurtige.

I sensommeren har Annette GRUNDKURSUS i København 11-13 sept, samme weekend som Jonathan og Zara holder SHAMANISME, ANSVAR OG GLÆDE i Irland.

ANDRE SOMMERNYHEDER

Hvis en Italienstur lyder lokkende, så er der Natur og Ånd Festival i Toscana 9-12 juli, hvor Jonathan og Zara står for flere events. Livets træ er det dejlige tema, se også mere her

Herhjemme er der Shamanistisk Sangaften i Kbh. d. 8 juli. Mere information hos Maria Jacobsen, som sørger for at sommeraftenen bliver fyldt med sang, på mariasmail@me.com

4.- 6. august løber en Online Shamanistisk Konference af stablen. Jonathan er blevet inviteret til at deltage. Det er en gratis international online begivenhed for alle interesserede, hvor mange forskellige shamanistiske lærere deler af deres erfaringer på internet. Vi har konkrete oplysninger i juli, så kig på hjemmesiden her til den tid.

SOMMERLÆSNING

To nye bøger om næsten samme emne, der kan sætte både hjerne og hjerte i bevægelse hos folk på shamanens vej, animister og alle andre der er åbne for naturens liv og ånd.

Den ene er ”HELIGT LANDSKAP – Platser för kraft och kunskap” af Jörgen I Eriksson og Jonas Unger. Fra forlaget Norrshaman der også udgiver Jörgens andre bøger indenfor nordisk magisk og åndelig tradition.

Den anden er debatbogen ”NATUREN ER HELLIG – klimakatastrofe og religion” af Jens André P Herbener, og du kan se mere her

*** Du kan læse mer om alle kurser på vores hjemmeside HER ***

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
     
 

FORÅR 2015

Lyset og Vinden fortæller at foråret er lige om hjørnet, og så tager vi også hul på en ny sæson. Det, vi altid håber med vores kurser, er at inspirere jer i jeres egen læreproces, på jeres egen Vej. For det er en Vej, vi tager i besiddelse. Fra de første vigtige skridt vi tager på Grundkurset er det en nysgerrig Rejse med hjerte og øjne åbne for underet. Og vi glæder os til at mødes med jer på den rejse fra tid til anden. Vel Mødt i kredsen!

~ Annette ~

 

- FORÅRS KURSERNE -
(Klik på KURSUSTITLERNE for mere info)

SHAMANENS VEJ er første gang d. 13.-15 marts er Kbh med Annette. Grundkurserne er populære. Så vi har sat et ekstra grundkursus på nær Århus 6.-8 nov med Annette, ud over de allerede programsatte i Sverige 23.-26. juli med Jonathan og Zara, og 11.-13. sept. i Kbh med Annette.

Tit ønsker folk lige et ekstra skub efter grundkurset for at komme godt i gang derhjemme, og derfor sørger Maria, som har assisteret Annette på mange kurser, for en ny træningsdag HVERDAGS SHAMANEN i Kbh 11. april. Der er også SHAMANIC PRACTICE WEEKEND d. 11-12 april hos Jonathan og Zara på Åsbacka i SydSverige. Temaet er at undersøge hvordan Taknemmelighed kan bringe mere dybde i vores forhold til åndefæller og livet selv.

Både træningsdage og praksis weekender er også dejlige muligheder for at mødes og arbejde med andre i fællesskab.


- FORÅRSKURSER I NATUREN -

SKOVSEJD er 13.-17 maj i bakker og skov på Midtsjælland med Annette, hvor vi udforsker sejden, Nordens gamle form for shamankunst. Både med solid indføring i sejdens tradition og rituelle metode, og udforskning af hvordan vi arbejder med kraft, energi. For sejdarbejdet og skoven tilsammen giver speciel mulighed for at udvikle vores evne til bevidst at modtage, rumme og udtrykke kraft.

Længere mod vest, i Devon i Sydvestengland, har Jonathan og Zara premiere på kurset JORDENS STEMME 27.april-8. maj. To uger der udforsker og forbinder shamanisme, historiefortælling og spirituel økologi på det enestående Shumacher College. Fokus er hvordan vi kan lytte til naturen, og bære dens stemme frem som Jordens ambassadører.

Og længere mod øst, uden for Moskva, holder Jonathan og Zara RETURN TO SPIRIT retreat 26.-30. maj.

- OG NÅR DET BLIVER SOMMER -

LIVETS RYTMER er i år tema for det traditionelle internationale sommerkursus på Tokalynga i svenske Halland 28.juli til 2. august med Jonathan og Zara.

I Italien løber LIVETS TRÆ - Natur og Ånd festival af stablen 9.-12 juli.

D. 29.-30 august kan du komme I LÆRE HOS URTERNE i Sagnlandet Lejre. Et nyt kursus med Annette og Maria om shamanistisk urtekunnen og urtemagi midt i Sagnlandets unikke landskab og planteliv.

 

*** Du kan læse mer om alle kurser på vores hjemmeside HER ***

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --