shamanistisk meny
 

shaman nyheder

På denne side er vores nyhedsbreve fra 2014. Hvis du er ny gæst her hos os, kan du få indtryk af udviklingen i vores aktiviteter gennem årene ved at kigge i tidligere nyhedsbreve. Klik på et årstals-link for at se nyheder fra andre år:
2019 -- 2018 -- 2017 -- 2016 -- 2015 -- 2013 -- 2012 -- 2011 -- 2010 -- 2009 -- 2008 -- 2007 -- 2006 -- 2005

 
     
 

VINTER SOLHVERV 2014

”Mørket er kappen, der hyller sig om mig,
og skaber det rum, hvor tingene sker!”

Sådan brast ordene - som et nyfødt digt - ud af en af mine venner, da hun kom hjem fra en natlig varseltagning. Og nu, i det dybeste af mørkets tid, er det digt stadig for mig den bedste opskrift på at være i harmoni med vintermørket: Indhyllet og dog åben, tryg og dog nysgerrig efter hvad mørket vil lære mig.

Her ved Vinter Solhverv, Solens Nytår, siger vi jer alle TAK for alt det, vi har lært og delt igennem året i gode lære kredse, træf og fejringer. Og for alt det vi er blevet givet, når vi alene er gået ånderne og kraften i møde. Og som et kig ind i det nye år kommer her vores 2015 program – håber I finder noget til gavn og inspiration.

Glædelig solhverv, venner!

~ Annette ~

 

FORÅRS KURSER I DANMARK OG SVERIGE
(Klik på KURSUSTITLERNE for mere info)

Årets første kursus er grundkurset SHAMANENS VEJ i København 13.-15. marts med Annette. Og det kan udbygges med en træningsdag HVERDAGS SHAMANEN d. 11. april i Kbh, som Maria står for – åben for alle der har været på grundkursus. 11.-12. april holder Jonathan og Zara årets første SHAMANIC PRACTICE WEEKEND på skønne Åsbacka med tema ”Taknemmelighed”.

I LÆRE HOS JORDEN SELV

Som I ved, så regner vi forholdet til jorden, dialogen med den levende natur for grundsten i shamanens arbejde. Meget af vores arbejde her til forår og sommer handler netop om at udforske og styrke forholdet mellem os og Jorden, på et dybt spirituelt og praktisk plan: Annette laver SKOVSEJD d. 13.-17. maj, hvor vi lærer både sejdens håndværk, og bruger sejden til at lære om naturens kraft. Jonathan og Zara holder et helt nyt kursus JORDENS STEMME d. 27. april-8 maj der kombinerer shamanisme, fortælling og spirituel økologi, i England. I sommerferien byder de også ind på LIVETS TRÆ - Natur og Ånd festival i Toscana. Og så kan du gå I LÆRE HOS URTERNE med Annette og Maria sen august i Lejre.

SOMMERENS ANDRE KURSER

I Sydsverige holder Jonathan og Zara det dejlige sommerferie retreat LIVETS RYTMER, og sen august SOUL RETRIEVAL, om det shamanistiske arbejde med sjæletab. Og vi har også grundkurser i juli og september. Hvis du er til de mere eksotiske steder, så var det måske noget med RETURN TO SPIRIT nær Moskva i maj? Eller SHAMANISME, ANSVAR OG GLÆDE i Irland til september?

ANDET SOLHVERVS NYT

JORDEN SYNGER, Annettes bog om naturens kraft i nordisk tradition - er nu endelig genoptrykt og i handlen. Du kan se links til boghandlere og net-butikker, der fører den, på Jorden Synger’s hjemmeside www.jordensynger.dk . Hvor du også kan finde inspiration til solhvervsfejring: http://jordensynger.dk/naturens-hojtider-2.htm. Jeg, Annette, er selv udgiver. Hvis det var nødvendigt at have et forlag, kunne det kun hedde Høst & Venner, så meget hjælp har jeg fået. Tak til jer alle!

Vi ønsker jer alle velsignet solhverv, jul og nytår med det gamle ønske:
”For god årsvækst og fred!”

*** Du kan læse mer om alle kurser på vores hjemmeside HER ***

Det rækker indtil tidlig efterår 2015. Kurser i sen efteråret kommer på hjemmesiden senere.

 

Annette Høst kontaktes helst pr telefon 32 54 28 08, mellem kl 10 og 19, eller email annette@shamanism.dk eller annette@jordensynger.dk

Jonathan Horwitz
kontaktes på jonathan@shamanism.dk eller tlf (0046) 431 441 220

 

 
     
 

EFTERÅR 2014

Der er nogle sætninger der bliver ved at hænge i mine ører de her dage: ”Moder Jord, jeg beder dig tage imod mine ord…. Jeg går på dig. Jeg bor på dig, og jeg elsker dig fordi du er mit land.” Ordene tilhører Sanapia, comanche indianer shaman, helbreder og urtekyndig (1895-1979). Og sådan – ligefremt fra hjertet – bad hun jorden om hjælp før en healing.

Jeg har Sanapias ord i hovedet, fordi jeg lige har deltaget i et Træf med temaet Landscape Dialogue. Fordi samtaler med jorden, dialog med bækkens ånd, bjerget selv, og alle de væsner der bor der, ikke kun er noget enhver ordentlig shaman, urtekone, troldkyndig altid har gjort. Den samtale er også vores alle sammens medfødte evne og ret.

Mellem mange spændende præsentationer på træffet lavede jeg to korte workshops om vores egen konkrete dialog med landskabet. Og det er egentlig vildt, hvor lidt der skal til… bare forslaget at den kommunikation er mulig, bare prøv selv og lyt, lyt og vær opmærksom… før folk kommer tilbage og fortæller: ”Jeg er pludselig kommet i tanke igen om det, jeg gjorde som barn; jeg snakkede med planterne som med andre folk!” eller ”Tænk, jeg er forandret! Nu SER jeg træerne, naturen omkring mig – det er ligesom at komme hjem.”

~ Annette ~

 

EFTERÅRS KURSER I DANMARK OG SVERIGE
(Klik på KURSUSTITLERNE for mere info)

Efter en skøn sommer byder vi velkommen til vores efterårssæson. Vi starter med grundkurset SHAMANENS VEJ d. 12-14. september i Kbh, med Annette. Samme weekend fejrer Jonathan og Zara høsten med en SHAMANIC PRACTICE WEEKEND om ”Næring” på Åsbacka d.13.-14 sept.

SJÆLENS STEMME – Shamanistisk Sang er i Kbh. d. 24. -26. okt. med Annette. Sang er vævet ind i næsten al shamanistisk virke, og kurset er derfor glimrende som næste skridt efter grundkurset for enhver, ikke bare dem der er specielt tiltrukket af sangens kraft. Desuden er weekenden en fin intro til sejd. Weekenden følges op af en sang aften i november, se nedenfor.

Årets sidste GRUNDKURSUS Shamanens Vej er i Hjortshøj, lige nord for Århus, med Annette d.21.-23 november. Der er mulighed for overnatning under helt enkle forhold.

KURSER I ENGLAND OG ITALIEN

I England byder vi på to af vores afholdte klassikere i efteråret: Annettes SEJD workshop i Devon 1.-5. oktober, og Jonathans SHAMANISME, DØDEN OG LIVET d. 29. okt – 2. nov. i Hereford. Jonathan og Zara holder også GRUNDKURSUS i London d. 24.-26. okt.

I Torino, Italien er der en dejlig sensommermulighed for bevidst at favne livets forandringer og transformationer i kurset STEP INTO CHANGE med Jonathan og Zara d. 25.-27. september.

ANDET NYT

Nyudgaven af JORDEN SYNGER, Annettes bog fra 2005, er på vej til trykkeriet. Vi fortæller på vore hjemmeside og nyhedsbrev, hvor den kan købes, såsnart vi har den klar.

MAGISKE SANGE TIL HUSBEHOV – tirsdag d. 4 nov. er en shamanistisk netværksaften, hvor vi synger sangene fra kurserne varme. Maria Lisette Jacobsen, som tit assisterer Annette, står for aftenen i kulturhuset Den Grønne Dal, Vanløse, lige ved Grøndal station. Info og tilmelding hos Maria

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 


 
     
 

MAJ 2014

Jeg står midt ude i den lyse nat og suger til mig af Maj’s elver-kraft. Nattergalens sære sang fra krattet, kaskader af dufte fra de blomstrende træer, et glimt af min åndelærer i måneskyggen, - det er altsammen mine kilder til kraft og indsigt, magiske forbindelser til åndefæller.

Alle de kulturer og spirituelle traditioner, som shamankunsten har rødder i, ved at denne forbindelse til naturens fysiske og åndelige væsner er nødvendig livsenergi for os mennesker. Mange af jer har selv haft jeres egne dybe erkendelser af dette på udesidninger og naturrådslagninger.

Hvad sker der, hvis den forbindelse forsvinder? Det findes der nu et moderne udtryk for: ”Nature deficit disorder”! Et begreb, der beskriver de alvorlige konsekvenser det kan have for mennesker – især børn – simpelthen at lide af naturmangel. Det er ingen nyhed, kun nyt sprog, som med held kan nå ud til flere i vores samfund i dag. De gamle ville have kaldt det krafttab og ”sjælens store ensomhed”. Hvad vi end kalder det, så er medicinen, løsningen heldigvis ligeså dejlig og enkel som kraftfuld:

Kom, lad os gå ud….
For krattet emmer af liv
og maj dronningen byder op til dans

~ Annette ~


SOMMER KURSER I DANMARK OG SVERIGE
(Klik på KURSUSTITLERNE for mere info)

Sommeren er en skøn tid for kurser i naturen, og Jonathan holder vores første grundkursus SHAMANENS VEJ d. 17.-20. juli i en landsby i Halland, SydSverige. Det er et særligt dejligt grundkursus, for dels er det udvidet med naturarbejde og en dag længere en vanligt, og dels er det med kost og logi, så gruppen arbejder tættere sammen. Det næste GRUNDKURSUS er 12.-14. september med Annette, og det fylder allerede godt op.

I skoven på Midtsjælland er Annette ved at gøre klar til SHAMANENS MAGISKE SPROG 28. maj – 1. juni , en fordybelse i vores læreforhold til ånder og naturkræfter.

Denne sommer underviser Jonathan to gode klassiker kurser i Sverige: SHAMANISTISK HEALING i juli og SHAMANIC COUNSELLING 1 i august. De er p.t. fyldt, men hvem ved om man kunne være heldig på ventelisten?

Til gengæld er der plads på den næste af de populære SHAMANIC PRACTICE WEEKEND d 13.-14. sept. på Åsbacka. Der kommer mere info om temaet på hjemmesiden til juni

Sensommeren byder på FORANDRING – STEP INTO CHANGE med Jonathan og Zara i et skønt, gammelt kloster i Torino i Italien d. 25.-28. september. En dejlig måde at arbejde med transformation i vores liv.

ANDRE SOMMER EVENTS

Jonathan og Zara har både foredrag og workshop om Spirituel Økologi på Aurora “Nature and Spirit” festival i Toscanas smukke landskab i Italien 4.-6. juli: http://www.aurorafestival.it/en/festival-en/ Blandt foredragsholderne er også én af vores helte, miljøforkæmperen Vandana Shiva.

En af vores mangeårige kolleger Doreen Møller Holmquist holder et todages "Shamanistisk Grundkursus og Sommersolhverv" d.21-22 juni på Midtsjælland. Se mere på kursets Facebookside eller kontakt Doreen direkte.

På sommerens Trommebygnings Kurser kan man bygge sin egen tromme på shamanistisk vis med erfarne trommemagere:
Christiana Harle holder workshop i Finland 23.-29. juni med info på kursussiden på Facebook
• Torben Wendelin holder kursus i Norge 4-6 juli, læs mere her
• Erik og Susanne Humaidan har kursus i Sverige 6.-10 august, med info her

Den nye københavner trommegruppe er skudt i gang og kontaktperson er Loa

LÆSE NYT

Jorden Synger, Annettes bog fra 2005, har været udsolgt et år. Da interessen stadig er stor, og Jorden Synger i marts også var ugens mest efterspurgte antikvariske bog, er Annette gået i gang med at genudgive den med gode venners hjælp.

Gardens of the Soul – making sacred and shamanic art” er en inspirerende, ny bog af Faith Nolton – læs mere ved at rulle op til det engelske nyhedsbrev.

Det nye forårs nummer af A Journal of Contemporary Shamanism, som Jonathan er europæisk redaktør på, byder bl.a. på en artikel om shamanic counselling i behandlingen af folk med kræft, af ungarnske Magda Rohanszky, der har arbejdet sammen med Jonathan i mange år.

 

*** Du kan læse mer om alle kurser på vores hjemmeside HER ***

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
     
 

FEBRUAR 2014

Foråret er lige om hjørnet og vi åbner for en ny kursussæson. Jonathan og Zara præsenterer en flot buket af kurser og specielle workshops, både nye og klassikere. Hvert år hører jeg Jonathan sige at NÆSTE år vil han ikke lave så mange kurser …….. Men sagen er jo at det er sådan en gave at være lærer i det magiske rum sammen med jer. Det er fantastisk at kunne videregive shamankunstens skatte, se jer drage på nye eventyr sammen med jeres åndefæller, med tradition i bagagen.

Så hvorfor er der ikke flere Annettekurser på programmet i år? Jeg holder kun et minimum af kurser fordi jeg skriver bog. Og jeg har jer alle i tankerne mens jeg skriver ”De troldkyndiges historie”. Det er bare en anden måde at sidde sammen med jer i det magiske rum - den samme formidling af shamankunsten til brug for os her og nu.

Her er vi – Velkommen til forårssæsonen og nye eventyr.
~ Annette ~


FORÅRS KURSER I DANMARK OG SVERIGE
(Klik på KURSUSTITLERNE for mere info)

Vi starter den nye sæson med SHAMANENS VEJ d.14.-16. marts i København med Annette. Der er venteliste til dette grundkursus, og folk er allerede begyndt at melde sig på de næste: Først udvidet grundkursus 17.-20. juli i Sydsverige med Jonathan, så 12-14. september i Kbh med Annette.

Balance er forårs temaet for Jonathans og Zaras SHAMANIC PRACTICE WEEKEND 5.-6. april på Åsbacka på Hallandsåsen.

SHAMANENS MAGISKE SPROG er 28. maj – 1. juni på Midtsjælland, er et helt nyt kursus med Annette. Fire dage, hvor vi fokuserer på selve læreforholdet mellem dig og dine åndefæller, og styrker vores forståelse af rejserne og åndernes sprog. Vi tager også tid at nyde livet i maj-skoven.

KURSER UDENFOR SKANDINAVIEN

I Irland og England holder Jonathan og Zara to specielle workshops der fokuserer på at bringe kraften ind i vores shamanistiske og spirituelle praksis og personlige livsførelse: Først LEVENDE TAKNEMMELIGHED i Irland, 25.-27. april. Dernæst SHAMANISME, ANSVAR OG GLÆDE i London, d. 2.-4. maj.

SPIRITUEL ØKOLOGI holder Jonathan14.-18. maj i Ungarn. Det er en sjælden lejlighed til at fordybe sig i det sjælfulde landskab ved Balaton søen i Ungarn med et brændende aktuelt og inspirerende emne.

Vores kurser fylder hurtigt op dette år, så meld dig i tide hvis du gerne vil være med.

SOMMER EVENTS

Jonathan og Zara deltager med både foredrag og workshop om Spirituel Økologi på Aurora “Nature and Spirit” festival i Toscanas smukke landskab i Italien 4.-6. juli: http://www.aurorafestival.it/en/festival-en/ Blandt foredragsholderne er også én af vores helte, miljøforkæmperen Vandana Shiva. Og så giver festivalarrangøren endda pæn rabat til folk, der er medlemmer af ISC.

TROMMEGRUPPER OG TROMMEBYGNING

Et par nye trommegrupper er skudt op, for folk der har lyst at mødes jævnligt og lave deres trommerejser og shamanistisk praksis sammen til fælles læring og fornøjelse. Den ene er en åben gruppe i Malmö, der mødes jævnligt, kontakt personen er Åsa Beckman. I Københavnsområdet er der også et par kontakt personer, som er parat til at starte en ny gruppe op. Kontakt Annette for at få navne og mailadresser.

Sommeren plejer også at byde på workshops i shamanisme og trommebygning – eller rettere samarbejdet omkring skabelsen af en levende tromme-fælle. Vores meget erfarne ven og kollega Christiana Harle afholder igen "Birthing of a Shaman’s Drum" i de Nordkarelske skove i Finland d .23.-29. juni. Christianas solide arbejde er blandt andet inspireret af hendes omfattende shamanistiske erfaringer fra sibirske Tuva. Kontakt Christiana eller på kursussiden på Facebook

 

*** Du kan læse mer om alle kurser på vores hjemmeside HER ***

-- TILBAGE TIL TOPPEN --