shamanistisk meny
 

shaman nyheder

På denne side er vores nyhedsbreve fra 2012. Hvis du er ny gæst her hos os, kan du få indtryk af udviklingen i vores aktiviteter gennem årene ved at kigge i tidligere nyhedsbreve. Klik på et årstals-link for at se nyheder fra andre år:
2019 -- 2018 -- 2017 -- 2016 -- 2015 -- 2014 -- 2013 -- 2011 -- 2010 -- 2009 -- 2008 -- 2007 -- 2006 -- 2005

 
 
 
 

 

NYHEDER VINTER SOLHVERV 2012

Scandinavian Center for Shamanic Studies

SOLHVERV – EN NY BEGYNDELSE

I det dybeste af mørkets tid fejrer vi at nu vender det! Her slutter Solen sin omdrejning, sit hverv, og genfødes i et nyt Solår. I år lægger mange folk ekstra vægt på dagen den 21.dec, for ved samme tid afslutter mayaernes Langtællings Kalender et kredsløb, med overgang til en ny ”Sol”. Overgangen mellem slutning og begyndelse er shamanistisk set altid ladet med større magisk vægt og åndelige muligheder, for her er sprækken åben mellem verdnerne. Det er den bedste tid at afrunde det gamle og påkalde kraft til det nye.

Det er præcis det spirituelle fokus, som er grundlaget i vores gamle Solhverv-Jul-Nytårs ritualer! I år bliver der blot tilføjet større perspektiv, ekstra energi og bevågenhed. Hvad opfordrer de så til, vores egne solhvervs/jule traditioner? Jo. det er tid at forny pagterne med alle livgivende kræfter og væsner, og her er skålønsket ”For godt år, frugtbarhed og fred” det rituelle midtpunkt. Samtidig giver vi tak for alt vi har fået i den forgangne periode med madoffer til anerne, nissen, til ræven og skåloffer til Jorden og Ilden.

Enhver kan give de gamle ritualer sit eget aktuelle sigte, vejledt af de råd vi får fra vores åndefæller. Sådan holder vi ritualerne nye og friske, med vores egne brændende ønsker og håb for fremtiden sammen. Glædelig Solhverv, venner! (Og lad ikke nissen og ræven gå forgæves efter gaverne)

~ Annette ~


KURSER I DET NYE ÅR
(klik på TITLERNE for at læse mere)

I vintermånederne holder vi pause fra kurserne. Men kik på hjemmesiden allerede nu og se hvilke kurser i 2013 der kan friste dig. Vi starter med GRUNDKURSUS i København, 8.-10 marts, derefter SHAMANIC PRACTICE WEEKEND på Åsbacka 6-7 april.

Jonathan holder mange kurser i det nye år, deriblandt VELSIGNELSE i Italien og RETURN TO SPIRIT på Tokalynga. Annette har kun sat få kurser op i 2013, for hun vil gerne i gang med at skrive sin næste bog om Nordens shaman- og trolddoms traditioner.


DU KAN LÆSE MERE OM ALLE VORES KURSER HER

Både Jonathan og Annette er nu på Facebook, med aktuelle shamanistiske nyheder, spirituelle digte, magiske erfaringer i bred forstand, med hver vores personlige profil.

Annette Høst kontaktes helst pr telefon 32 54 28 08, mellem kl 10 og 19, eller email annette@shamanism.dk eller annette@jordensynger.dk

Jonathan Horwitz
kontaktes på jonathan@shamanism.dk eller tlf (0046) 431 441 220

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
 

 

NYHEDER EFTERÅR 2012

Scandinavian Center for Shamanic Studies


Med et animistisk verdenssyn kan man tale med alle ting, indgå forbund med alle ting, også Vinden og Mørket. I shamanistisk tradition lader Mørke os se den anden verden klarere, og som en ven udbrød efter en varselstagning i skoven en oktoberaften: ”Mørket er kappen, der hyller sig om mig og skaber det rum, hvor tingene sker”.

Udgangen af oktober er Allehelgens aften/ Halloween, skabt til shamanistisk arbejde, og det kan du læse mere om i et afsnit fra Annettes bog Jorden Synger.

~ Annette ~

EFTERÅRETS KURSER
(klik på TITLERNE for at læse mere)

VIDERE PÅ SHAMANENS VEJ, nu d. 26. -28. okt i Kbh.styrker vi forbindelsen til traditionen, til naturen,og til hinanden i en god træningsweekend. Der er vist en enkelt ledig plads endnu.

SHAMANISTISK SANGAFTEN bliver man bare altid glad af. Tirsdag d. 6. nov, i København synger vi igennem.

At gå vinteren i møde med MØRKET som forbundsfælle og lærer er tema for SHAMANIC PRACTICE WEEKEND d. 17.-18 nov, på Åsbacka med Jonathan og Zara.

På efterårets sidste turné til de britiske øer underviser Jonathan lige før og efter Halloween SHAMANENS VEJ i London og en speciel weekend STEP INTO CHANGE i Irland.

I København holder Pippa Bondy The Way of Council 23-25. nov. om at lytte med og tale fra hjertet – en god kunnen i shamanistisk praksis. Kontakt pederskytte@gmail.com

NÆSTE ÅRS KURSER

Du kan allerede nu se mange af vores kurser og events for 2013 på vores hjemmeside. Der er et godt udvalg at vælge iblandt, både klassikere som Soul Retrieval og MåneKraft, og nye kurser som Jonathans Shamanic Healing 2. Annette har også et nyt kursus med arbejdstitel SkovKraft, det kommer på så snart det praktiske er i hak.


DU KAN LÆSE MERE OM ALLE VORES KURSER HER

Både Jonathan og Annette er nu på Facebook, med aktuelle shamanistiske nyheder, spirituelle digte, magiske erfaringer i bred forstand, med hver vores personlige profil.

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
 

 

NYHEDER SENSOMMER 2012

Scandinavian Center for Shamanic Studies

Velkommen til efterårs sæsonen og de kurser, vi byder på. Vi glæder os til at mødes med jer i kredsen, og sammen tromme, lære og inspireres på shamanens tidløse opdagelsesrejse.

 

EFTERÅRETS KURSER
(klik på TITLERNE for at læse mere)

I Danmark starter vi med grundkurset SHAMANENS VEJ d. 14.-16. september, med Annette i København, og der er stadig nogle pladser. Næste grundkursus er i marts 2013.

D. 26.-28. oktober i Kbh. holder Annette VIDERE PÅ SHAMANENS VEJ. Ja, hvad ligger der i dette kursus navn? Grundkursus 2? Vi lader Maya Vedel, som har taget kurset, svare: ” Hvad fik jeg selv ud af dette kursus? Fokus på lige der hvor jeg var, og klarhed over hvordan jeg kunne komme videre. Jeg nød også den ”arbejdsstemning”, der herskede. Jeg synes, det er så supervigtigt at I har et kursus som dette, hvor man kan komme år for år, forstået på den måde at det ikke handler om en bestemt læring man skal have med sig når man går. Ikke anden end lige præcis den læring, man hver især kom der for at få.”

Åsbacka, i NordSkåne er Mørket tema for årets sidste SHAMANIC PRACTICE WEEKEND d 17-18. nov. med Jonathan og Zara. Tænk at kunne gå ind i vinteren og være venner med mørket……

MAGISKE SANGE TIL HUSBEHOV er en shamanistisk netværksaften hvor vi bare vil synge og nyde sangene fra kurserne, til vi har dem i blodet. Tirsd. d. 6. nov, på Christiania, med Annette.

Fra Efterårs Jævndøgn åbner Annette igen op for shamanistiske enetimer og sessions.

EVENTS OG KURSER I ENGLAND

Jonathan underviser SHAMANISTISK HEALING d. 12.-16. september i Herefordshire. Først i 2014 vil kurset tilbydes igen, så det er nu chancen er her for at lære af Jonathans unikke og solide erfaring som shamanistisk healer i et kvart århundrede. Oveni plejer kursusstedet Poulstone Court at forkæle sine gæster.

På den SHAMANISTISKE FESTIVAL i sydvest England d. 6.-9. sept. byder Jonathan og Zara ind med workshoppen ”Step into Power, Step into Change”. Festivalen er populær til årligt at møde andre shamanistisk praktiserende fra UK, Europa og NordAmerika.

Jonathan afslutter turneen på de britiske øer med en special workshop i Irland ”STEP INTO CHANGE” d. 2-4. nov. sammen med Liam Glenane.


DU KAN LÆSE MERE OM ALLE VORES KURSER HER

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
 

 

NYHEDER JULI 2012

Scandinavian Center for Shamanic Studies

Juli kom springende med et orgie af farver og dufte. Vi håber I alle er sprunget godt over midsommerbålet og ind i højsommeren, som bliver lisså dejlig som vi gør den. Så lad os danse, og synge, og lære sammen

~ Annette ~

 

SOMMER KURSER I DANMARK OG SYDSVERIGE
(klik på TITLERNE for at læse mere)

Jonathan holder det næste GRUNDKURSUS d. 19.-22. juli i Halland, Sverige, ca 4 timer fra hhv København og Århus. Efter en dags hvile kan man også fortsætte sammesteds med:

DANSEN MED ÅNDERNE d. 24.- 29. juli med Jonathan. Et rigtigt sommerkursus, der kombinerer shamanistisk dans og ceremoni, trommerejser og naturarbejde med mulighed for udesidning en nat alene i naturen. Eftersom kurset er om rituel Spirit Dance, behøver du ikke nogen danseforudsætninger for at være med.

På Åsbacka, i NordSkåne, holder Jonathan SHAMANIC COUNSELLING 1 d. 19.-25. aug. Kurset er fyldt, men ventelisten er stadig åben.

 

ET KIG PÅ HVAD EFTERÅRET TILBYDER

Annette holder GRUNDKURSUS d. 14.- 16. september i København.

D. 26.-28. okt. holder hun VIDERE PÅ SHAMANENS VEJ, et kursus vi selv syns er et must for alle shamanistisk praktiserende. Rigtig givtigt til at finde sine egne ben på shamanens vej, som et slags grundkursus 2. Samtidig giver det dybde og nytænding også hvis man har praktiseret længe.

Disse to er Annettes eneste kurser for resten af året, og de er begge i København. Til I jyder, der evt. måtte føle jer forbigået, og til jer sejd- og sang-interesserede er der til gengæld en anden god mulighed: Elisabeth Groot starter til september et årigt forløb med BALLADER, SEJD OG HYRDERÅB. Elisabeth og Annette samarbejder om shamanistisk sang og sejd, og har inspireret og lært af hinanden i et årti. Annette har ikke selv kurser med sejd eller shamanistisk sang på tapetet halvandet år frem eller mere.

Nu melder Annette udsolgt for salg af JORDEN SYNGER via internet og jordpost. De sidste bøger sælger hun udelukkende på sine kurser. Du kan stadig låne den på biblioteket, og finde den antikvarisk. At en ”smal” debutbog, med et så specielt emne har solgt over 5.500 eksemplarer har været en rigtig glædelig overraskelse! Nu må vi se, hvad der SÅ sker på skrivefronten…..

 

EVENTS OG KURSER I ENGLAND

SOMMERTRÆFFET i ISC, netværket af shamanistisk praktiserende mennesker, er d. 6.-8. juli, naturskønt i det sydøstlige England, med shamanistisk arbejde, festligt samvær og udveksling af ideer og støtte.

DANCING WITH THE RHYTHMS OF CHANGE er tema for årets Shamanistiske Konference i Dorset, sydvest England, d. 6.-9. sept. Her deltager Jonathan og Zara med workshoppen STEP INTO POWER, STEP INTO CHANGE.

SHAMANISTISK HEALING underviser Jonathan 12.-16. sept på det skønne kursussted Poulstone Court i Herefordshire. Shamanistisk healing er og bliver den klassiske del af hjertet i shamanens tradition. Hvis du aspirerer i den retning, at lære både at give og modtage healing, så grib chancen. Det er ikke hvert år kurset tilbydes.

DU KAN LÆSE MERE OM ALLE VORES KURSER HER

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
 

 

NYHEDER MAJ 2012

Scandinavian Center for Shamanic Studies


(photo af Kocsis Eszter)

Valborgsaften, aftenen før 1. maj, er porten til sommeren. Og vi slår også porten op til sommerens kurser og træf.
Valborgsaftens tradition har glæden i højsædet, og vi også kan hente inspiration derfra til at styrke vores egne menneskefællesskaber her og nu. Du kan få ideer til fest og ritual i et nyt Valborgsaften interview, længere nede i nyhedsbrevet. Glædelig Maj-aften!

~ Annette~

 

NÆSTE KURSER OG TRÆF Danmark og Omegn
- Klik på TITLERNE for at læse mere-

RITUALER TIL LIVET med Annette d 11.-13. maj på landet nær Skanderborg har stadig nogle pladser. Ritualet er et fantastisk værktøj til forvandling, og ikke bare til ceremonier og højtider. Med ritualets magi kan vi samle og løfte energien alle de steder, hvor vi VIL noget sammen med andre mennesker: I vores shamanistiske praksis, i healing og undervisning, konfliktløsning og politisk aktivisme – og naturligvis fester, bryllupper og begravelser. Kurset kræver ikke grundkursus.

SEJD til sommersolhverv! Annette er inviteret til at præsentere sejd på den norske SjamanGathering d. 21.-24. juni, nær Oslo. Festivalens tema er Sejd, Runer og Noaidikunst, og du kan se mere om det hele på www.sjamangathering.no

Sommerens GRUNDKURSUS i shamanisme er med Jonathan d. 19.-22. juli i Halland, Sverige, ca 4 timer fra hhv København og Århus. Ekstra givende ved at være en dag længere, med naturarbejde, og internatkurset giver mere samvær med gruppen. Efter en dags hvile kan man også fortsætte sammesteds med:

DANSEN MED ÅNDERNE d. 24.- 29. juli med Jonathan. Et skønt kursus med shamanistisk dans og ceremoni, trommerejser og naturarbejde med mulighed for udesidning. Sommerkurserne på Tokalynga har lang tradition for at samle en glad international flok, der får lyst at komme igen næste sommerferie.

MAGIEN IND I HVERDAGEN d. 22. maj i København med Annette er en ny studieaften med hjælp og inspiration til din egen shamanistiske praksis derhjemme, og en oplagt lejlighed til at møde ligesindede.

På Åsbacka er SHAMANISME, DØDEN OG LIVET med Jonathan d. 27. juni-1. juli fyldt, men måske kunne man være heldig på ventelisten?

Beslægtet naturarbejde d. 16.-17. juni. Her er Doreen Møller Holmquist, som har arbejdet meget med os, guide på Udesidning i skovene ved Kongskilde nær Sorø, se mere på http://kongskildenatur.dk/side1.html

Annettes næste GRUNDKURSUS samt VIDERE PÅ SHAMANENS VEJ er nu kommet på kursussiden sammen med efterårets andre gode tilbud.

SOMMERKURSER OG TRÆF I England

Jonathan underviser et sær-kursus om spirituel økologi NATURENS SJÆL d 21.- 25. maj på Shumacher College, Devon i England.

SOMMERTRÆFFET i ISC for netværket af shamanistisk praktiserende mennesker, er d. 6.-8. juli, naturskønt i det sydøstlige England, med shamanistisk arbejde, festligt samvær og udveksling af ideer og støtte.

DU KAN LÆSE MERE OM ALLE VORES KURSER PÅ VORES HJEMMESIDE HER

NYT TIL ØRERNE PÅ BIBLIOTEKET

Ny podcast interview med Jonathan: LIVING SHAMANISM. Her fortæller Jonathan om forskellige måder at komme til åndeverdenen, og hvad det vil sige at leve med shamanisme.

RadioNorden på Den2Radio har netop interviewet Annette om VALBORGAFTENs traditioner. Hør om at springe over bålet, maje sig ud, og lege to mand frem for en single.

Og mens vi er ved nye interviews: SACRED HOOP – det internationale kvartals magasin for shamanisme og jord spiritualitet – har Jonathan som Featured Shamanic Teacher i sit seneste nummer.

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
     
 

NYHEDER FEBRUAR 2012

Scandinavian Center for Shamanic Studies

 

FORÅRSKURSER I DANMARK OG SKÅNE

Klik på kursustitlen for mere info og tilmelding


Der er få pladser tilbage på GRUNDKURSUS i København d. 16.-18. marts med Annette, til de hurtige.

SHAMANIC PRACTISE WEEKEND på Åsbacka i Skåne d. 24- 25. marts er næsten udsolgt så meld dig til snart! Temaet er "Fred & Kraft".

URTE-WORKSHOPS hos Annette d. 21. & 22 april samt 5.& 6. maj har stadig nogle pladser til spirende urte-lærlinge.

RITUALER TIL LIVET d. 11.-13. maj: ”Kan I ikke hjælpe mig med at skabe et nyt, meningsfuldt ritual til mit bryllup? Et ritual som passer til mit forhold til naturen og kræfterne, og som kan gøres i min familie og vennekreds?” Flere og flere folk kontakter os med den slags spørgsmål, og Annette har skabt dette ny kursus for at imødekomme behovet. Kurset giver værktøj og inspiration til alle slags ritualer og er åbent for alle, naturskønt nær Skanderborg.

ANDRE NYHEDER

Vi søsætter noget helt nyt: MAGIEN IND I HVERDAGEN – en studie-aften med inspiration, erfaring og guldkorn til at kickstarte din egen shamanistiske praksis! Det er nogen gange svært at tage springet fra grundkursets fælles oplevelser til at komme godt i gang med trommerejser og ånde-ritualer derhjemme på egen hånd. Her kommer hjælpen til at få magien oversat og ind i din hverdag. D. 22. maj i Kbh, med Annette.

Et nyt RADIOINTERVIEW: Annette i inspireret samtale med Kristian Leth på Radio24syv med afsæt i Annettes bog Jorden Synger. Lyt til det her i vores Bibliotek.

UDENLANDSKE FRISTELSER

ISC TRÆF i International Shamanic Community er 3.-4.marts i London, for både medlemmer og interesserede. Læs mere her, også hvis du ikke kan være tilstede fysisk.

Jonathan har flere spændende kurser i udlandet:

LIVETS RYTMER er en skøn retreat i Ungarns natur 17-22. april om at bruge shamanistisk praksis til at leve til fulde og i harmoni med livets kredsløb.

NATURENS SJÆL med Jonathan og Stephan Harding (Animate Earth) er i Totnes, England .d 21 – 25. maj.


DU KAN SE ALLE OPLYSNINGER OM FORÅRETS KURSER PÅ HJEMMESIDEN HER

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --