shamanistisk meny
 

shaman nyheder

Vi udgiver et e-nyhedsbrev med få måneders mellemrum. Hold forbindelsen ved lige og få tilsendt de seneste nyheder om næste kurser og shamanistiske træf, nye artikler, Jonathans og Annettes mini-blogs, digte og billede.
Tilmeld dig e-nyhedsbrevet her

Her på siden sætter vi de seneste nyhedsbreve, vi har sendt ud. Det nyeste er øverst, rul ned for at læse tidligere numre. Du kan også klikke på et årstals-link for at se vores nyheds arkiv fra:

2019 -- 2018 -- 2017 -- 2016 -- 2015 -- 2014 -- 2013 -- 2012 -- 2010 -- 2009 -- 2008 -- 2007 -- 2006 -- 2005

 
 
 
 

NYHEDER VINTER SOLHVERV 2011

Scandinavian Center for Shamanic Studies

~ 25 Års Jubilæum ~

 

 

I år har Scandinavian Center for Shamanic Studies 25 års jubilæum.
Vi fejrer det med en gennemgribende fornyelse og udbygning af vores hjemmeside.

Må vi præsentere, her ved VinterSolhvervet,
vores nye hjemmeside!

Vi håber den må være et inspirerende og brugbart redskab for jer. Det smukke ny design og klare opsætning er skabt af Zara Waldebäck, Jonathans partner, mens Jonathan og Annette har stået for at lave alle de nye tekster. Vi beholder vores originale visuelle stil, og det bliver nemmere at navigere rundt på hele hjemmesiden. Vi har bl.a. tilføjet en ny sektion om andre måder at arbejde med shamanisme på.

Du kan se det hele på www.shaman-center.dk

Zara er nu webmaster efter at B-Joe har overdraget nøglerne til hende sidste år, og som I kan se, er Zara en erfaren og sikker udøver i kunsten. Stor tak til Zara for klar vision i ombygningen. Det var oprindeligt B-Joe Johansen og Andrea Tune, som gav os hjemmesiden – bogstavelig talt – for år tilbage. Og de var endda webmasters og vedligeholdt siden i mange år. En dyb og glad TAK for en fantastisk vennegave.

25 år - det sætter tankerne i gang. Ydermere er vi begge fyldt rundt i år, Jonathan 70 år og Annette 60 år. Arbejdet med hjemmesiden har givet en sjælden dejlig lejlighed til at samle op på alt vores arbejde gennem årene. Vi har diskuteret, revideret vores syn, kridtet de ny opgaver op. Vi er nu så gamle i faget, at vi er anset som ”ældre” indenfor vores felt. Vores arbejde bliver løbende inspireret og udfordret af både ånde-fællerne og af jer, alle I gode mennesker – tillidsfulde, frygtsomme, modige, visionære mennesker – som vi har mødt på vejen. Alle præger I vores arbejde – TAK skal I have.

Annette og Jonathan

Mandelgave - en af de nye ting på hjemmesiden er historien om hvordan det egentlig gik til at vi fik vores logo. Du kan læse den her.

De næstkommende kurser - check selv, i den nye layout, de første kurser i foråret her

GLÆDELIGT SOLHVERV, JUL OG NYT ÅR TIL JER ALLE
Vi håber at møde mange af jer næste Sol År til nye oplevelser...

Annette Høst kontaktes helst pr telefon 32 54 28 08, mellem kl 10 og 19, eller email annette@shamanism.dk eller annette@jordensynger.dk
Jonathan Horwitz kontaktes på jonathan@shamanism.dk eller tlf (0046) 431 441 220

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
 

 

NYHEDER OKTOBER 2011

Scandinavian Center for Shamanic Studies

For nylig hørte jeg om De Tretten Indfødte Bedstemødres Råds-cirkel (www.grandmotherscouncil.org) og fik lige efter chancen for at lytte til og lære af to af dem – den samiske healer og forfatter Laila Spik og hopi ”Elder” Mona Polacca – i Göteborg. Det var en vidundelig og opmuntrende oplevelse. De talte om deres kulturers traditioner, om miljøforandringer, global opvarmning og hopi profetier. De talte om ikke at give efter for frygt, men i stedet for holde fast i vores sammenhæng med og interdependence af de Fire Grundstene, som Mona kalder dem - jord, luft, ild og vand.

Sammen med ånderne er de fire elementer også helt centrale i vores shamanistiske arbejde. Og da jeg hørte disse to kvinder fortælle om deres livserfaringer, deres opvækst i Lapland og i Arizonas ørken, deres samarbejde og projekter med de andre Bedstemødre i Asien, Afrika, Syd-og Nordamerika, var det som jeg blev genindført i verden omkring mig – den samme verden, bare udvidet.

Hjemme igen læste jeg om hvordan besættelsen af Wall Street i New York breder sig med aktioner i mange lande (www.occupywallst.org), og det står mig igen klart, hvordan økonomisk vækst er direkte proportionel med miljøødelæggelse. Og fra Survival International (www.survivalinternational.org) løber der besked ind om Belo Monte megadæmningen i Brasilien, der – hvis den bliver opført – vil oversvømme kæmpe jungleområder, og ødelægge levestederne for sjældne dyr og lægeplanter, og for tusinder af stammefolk.
Det er alt sammen den samme historie – vores historie. Og jeg husker Bedstemødrenes ord: ”Giv ikke efter for frygt!”
- Jonathan

Her i efterårs ruskregn og sol er der stadig nogle gode chancer for at mødes og lære mere – og ikke mindst glædes sammen – inden vinter.

- KURSER OG TRÆF I DANMARK OG SKÅNE -

Halloween- eller Allehelgens- weekenden d. 28.- 30. oktober er der SJÆLENS STEMME – Shamanistisk Sang med Annette i København. Hallowed Eve betyder Helliget Aften ved døren ind til vinteren, og hvilken bedre måde at fejre eller hellige indgangen til vintertiden end at synge af hjertens lyst. Sangkurset er tillige god almen shamanistisk træning

TRÆF FOR PRAKTISERENDE. Den 19.-20. november er Jonathan og Zara værter for næste møde af International Shamanic Community (ISC) på Åsbacka. ISC netværket giver indbyrdes støtte og inspiration mellem kurserne. Se mere om sammenkomsten her.

- KURSER I ENGLAND -

Jonathan holder årets sidste GRUNDKURSUS d. 28.- 30. oktober i London. SHAMANIC COUNSELLING 1 er også ledet af Jonathan d. 1.- 6. nov, på det skønne Poulston Court i Hereford, England, og der er lige 2 pladser tilbage i skrivende stund. Du kan læse mere om alle disse kurser på kursussiden. Og vi har lige sat de nye forårs – kurser op, så du allerede nu kan finde inspiration til hvor vi mødes i 2012.

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 
 

 

NYHEDER AUGUST 2011

Scandinavian Center for Shamanic Studies

 

VI ER ALLE FORBUNDET
Dette er en af grundtankerne i shamanisme og animisme. Hvilken plads har den i vores bevidsthed i den her tid, hvor livet bliver revet sønder for ufattelig mange, enten af Jordens storme eller menneskenes krigshandlinger? Hvem regner jeg for min næste, min æt, min stamme? Er jeg kun forbundet med dem, der ligner mig og bor lige ved? Sådan en tid sætter vores compassion, vores næstekærlighed på prøve.
Drabene i Norge og de stærke reaktioner på dem her i vores fredelige (om end krigsførende) lande giver os en ny mulighed for at sætte os ind i, hvordan det er at leve, og prøve at overleve i mange andre lande lige nu.

Når folk og fæ prøver at redde sig fra kugler, flodbølger eller tørke, hvem vil jeg række hånden ud mod for at hjælpe? Hvem er så fremmed, at jeg kan lukke øjnene? Hvor går min grænse?
Måske kan jeg finde hjælp i Junglebogens løsen: ”Vi er af samme æt, du og jeg.” Eller finde vejledning hos Albert Einstein, som skrev at illusionen om at vi er adskilt fra resten ”er en slags fængsel. …. Vores opgave må være at udvide vores cirkel af medfølelse og kærlighed til at omfatte alle levende væsner og hele naturen i sin skønhed.”

Hver af os kan prøve ærligt at undersøge: ”Vi er alle forbundet” -
hvad betyder det i mit hjerte nu?


- KURSER I DANMARK OG SYDSVERIGE -

Efterårets GRUNDKURSUS er d 23.-25. september med Annette i København. Jonathan holder også grundkursus i London d. 28- 30 oktober.

3 sensommer kurser på Åsbacka, Hallandsåsen: SHAMANIC COUNSELLING 2, d. 14.- 20. august med Jonathan har lige et par pladser tilbage til dem, der griber en sjælden chance for et dybtgående kursus. Kurset forudsætter at du har taget Counselling 1. SPIRITS OF NATURE retreat i Åsbacka’s fortryllende og kraftfulde natur d. 1.- 4. sept. er også næsten fuld! Den næste SHAMANIC PRACTICE WEEKEND er 15- 16. oktober med det meget aktuelle tema Compassion, om medfølelse og kærlighed.

SHAMANISTISK SANG: d. 28.-30. oktober holder Annette ”Sjælens Stemme”-kurset i København. Inuit åndemaneren Orpingalik satte ord på essensen: ”Sange er tanker, som synges ud med åndedrættet, når mennesker lader sig bevæge af stor kraft og ikke længere kan nøjes med almindelig tale.” GRUNDKURSET kan også gentages som TRÆNINGSWEEKEND, hvis der er plads, til halv pris.

7.- 9. oktober holder Pippa Bondy, en erfaren kollega og ven af os ”The Way of Council” i København. Council og shamanistisk praksis beriger hinanden gensidigt. Mer info på www.ancienthealingways.co.uk

For kurser og træf udenfor Skandinavien, for eksempel SHAMANIC COUNSELLING 1, se her.Jonathan regner med at have sin kursusplan for 2012 klar, så du kan se hvad den tilbyder på hjemmesiden fra sen august/ september. Annettes planer står givetvis åbne længere – send gerne dine ønsker om kurser/ foredrag og andre lære-situationer til hende.

- SÆRLIGE EVENTS OG DESLIGE -

ISC Sommertræffet for shamanistisk praktiserende, ny som gamle, d. 6.-7. aug, West Wales, UK. Se mere om ISC og tilmelding her.

-- TILBAGE TIL TOPPEN --


 

 
 

 

NYHEDER MAJ 2011

Scandinavian Center for Shamanic StudiesMaj majer sig ud i grønt og blomstret, og slår porten op til de lyse nætter netop i disse dage. Det er tid til at samle urter, som anses for at have størst magisk og lægende kraft mellem nu og sankt hans. Det er tid til at lade sig friste til sommerkurser – til at tilbringe tid i naturen med ligesindede i inspirerende fællesskab. Vi glæder os til at ses i kredsen!


- NÆSTE GRUNDKURSER -

Det førstkommende grundkursus er 21.-24. juli med Jonathan på Tokalynga i sydlige Halland. Annette holder efterårets grundkursus i København i slutningen af september, sandsynligvis d. 23-25. sept.

- SOMMERKURSER I DANMARK OG SYDSVERIGE -

Sommersæsonen starter med Shamanisme, Døden og Livet i bededagsferien d. 19.-22. maj med Annette nær Skanderborg. Der er få pladser tilbage. Det er et dejligt kursus ligegyldig hvor man er i livet, med relevant shamanistisk træning for alle, nyere, som mere garvede.

Jonathans kurser er først Shamanistisk Healing på Åsbacka i NordSkåne d.15.-19. juni. Det er p.t. fyldt og der er venteliste. Der er stadig plads på Soul Retrieval – arbejde med sjæletab, 26.-31. juli på Tokalynga i Halland. Men vent ikke for længe – for en del af vores elever er det blevet fast sommertradition at mødes og lære på Tokalynga kurset og i skoven deromkring. 14.-20. august giver en sjælden mulighed for det dybtgående kursus Shamanistisk Rådgivning 2 på Åsbacka. Det er Jonathans mest videregående kursus, i en lille gruppe, som forudsætter man har taget 1eren.

I den shamanistiske healing tradition griber healing, sjælehentning og arbejdet omkring døden dybt ind i hinanden i praksis. Som shamanistisk healer må man være indført i alle tre dele som sin basis. Som I ser, giver dette sommerhalvår alle tiders trænings mulighed for nye og viderekomne lærlinge på helbrederens vej. Vi håber at se et nyt ”kuld” gribe chancen og løfte opgaven

- SÆRLIGE EVENTS OG DESLIGE -

På Åsbacka er Jonathan og Zara værter for ISC Sommertræffet for shamanistisk praktiserende, ny som gamle, d. 25.-26. juni. Vi boltrer os i både hygge og shamanistisk arbejde for at udbygge vores internationale venskaber og fælleskabet. Se mere om ISC og tilmelding her.

d. 10. maj er der igen on-line interview med Jonathan. Det er et nyt interview på Christina Pratts internet radio show, denne gang om Power & Responsibility. Hør det live på www.co-creatornetwork.com kl 20 dansk tid, eller når som helst senere her

Tromme-CD’en til shamanistisk rejse kan stadig købes direkte hos Joe Johansen, email info@b-joe.com

- ET KIG IND I EFTERÅRET -

Jonathan har sensommer Spirits of Nature retreat på Åsbacka, d. 1.-4. september. I København holder Annette en workshop om magisk sang og ceremoni. Det bliver sandsynligvis 28.-30. oktober, vent og se….

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
 

 

 

NYHEDER FEBRUAR 2011

Scandinavian Center for Shamanic Studies
Vi har lige passeret Kyndelmisse, venner. Så vi er nået halvvejs mellem vintersolhverv og forårsjævndøgn i denne uortodokse vinter. Kyndelmisse betyder Lysmesse, kan I mærke det tiltagende lys vække livsenergierne? Det er tid at komme ud af vinterhiet!

FORÅRSKURSER OG DESLIGE I DANMARK

Grundkurset i København d.1-3. april med Annette er omtrent halv fyldt allerede.

I Bededagsferien d.19-22. maj holder Annette Shamanisme, Døden og Livet på det dejlige kursussted Eagleroad nær Skanderborg. - Jeg, Annette, brænder særlig meget for dette emne for tiden. Det sidste år har jeg prist mig lykkelig for at have shaman-traditionens guide til en god død med mig gennem min mors sygdom og død. For ikke at tale om at Jonathan og jeg for år tilbage brugte de samme indsigter og redskaber til en god skilsmisse - der forløser ind i godt venskab. Kunsten at dø godt "Ars moriendi" - viser også veje til kunsten at leve godt.

Fra forårsjævndøgn kan man igen kontakte Annette for enkeltsessioner, enetimer, private grupper og den slags.

FLERE FORÅRSKURSER I SVERIGE

Grundkurset i Stockholm d.18-20. februar med Jonathan har stadig plads.

"Step into Change" er tema for næste praksis weekend på Åsbacka i Nordskånes skove d. 30.april - 1.maj, ved forårshøjtiden Valborgaften, også kaldet Beltane i keltisk tradition. Temaet bruger saften og kraften i Majaftens tærskeltid til at springe over bålet - ind i forandring.

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --