shamanistisk meny
 

shaman nyheder

På denne side er vores nyhedsbreve fra 2010. Hvis du er ny gæst her hos os, kan du få indtryk af udviklingen i vores aktiviteter gennem årene ved at kigge i tidligere nyhedsbreve. Klik på et årstals-link for at se nyheder fra andre år:

2019 -- 2018 -- 2017 -- 2016 -- 2015 -- 2014 -- 2013 -- 2012 -- 2011 -- 2009 -- 2008 -- 2007 -- 2006 -- 2005

 
 
 
 

NYHEDER VINTERSOLHVERV 2010

Scandinavian Center for Shamanic Studies

midwinter juniper

Solhverv-Jul-Nytår er oprindelig én og samme fest. Her, ved overgangen til det ny solår er vi ved årshjulets stærkeste tærskel. Det er en så fortryllet tid, at adskillelsen mellem arter og riger kan smelte for en stund. Derfra kommer sagnene om at dyrene får mæle julenat i midnatstimen. Eller set fra en shamanistisk vinkel: i tiden mellem det gamle og det ny år kan arterne igen tale sammen, for da mødes vi mellem verdener. Festen handler om fred, frugtbarhed og hvile. Om overgang fra det gamle til det nye. I denne essens kan vi hente frisk inspiration til vores egen solhvervsfejring og juletradition. Du kan læse mere om det i Annettes bog ”Jorden Synger” her. Glædelig Solhverv!


DE NÆSTE KURSER

Næste grundkursus i København er med Annette d. 1.-3. april. Men allerede d. 18.-20 februar holder Jonathan grundkursus i Stockholm, hvis du ikke kan vente til april. På Åsbacka er praksis-weekenden om Shamanism & Story i januar nu fuld og næste gang er 30. april-1. maj.

Både Jonathan og Annette har kurset ”Shamanen, Døden og Livet” på forårsprogrammet. Jonathan holder kurset i Ungarn i april. Annette holder det nær Skanderborg i bededagsferien 19.-22. maj. Vi synes selv, kurset er noget af det mest livsbekræftende! Det sætter os i stand til at komme godt igennem livets små og store afslutninger og tab. Shaman traditionernes erfaringspulje omkring døden gir os værktøj til at give slip, sætte fri og komme berigede videre, hvad enten vi står overfor død, skilsmisse, børns flytten hjemmefra – eller skal hjælpe én anden i lignende situation.

VORES UNDERVISNING I DET NYE ÅR

Jonathan har længe drømt om at skulle rejse mindre, skønt han stadig elsker at undervise og regner med at gøre det lang tid fremover. Og nu, hvor han bor på Åsbacka på Hallandsåsen, er der et fysisk centrum for hans arbejde, og det meste af hans undervisning næste år vil udfolde sig der. Vi håber mange af jer vil komme og opleve (eller genopleve) dette steds specielle skønhed og kraft.

Annette fortsætter en periode af fuldendelser og nye begyndelser, en dyrebar ”indhente-mig-selv” tærskeltid, både personligt og for det udadrettede arbejde. Det er sikkert at hun fortsætter med at undervise – kurserne er bare på den laveste ild, indtil de ny begyndelser vil vise deres ansigt.Vi vil begge fortsætte med at rejse ud og undervise, når vi er inviteret, så hvis du har lyst til at organisere en workshop for én af os ude i landet eller verden, så kontakt os endelig om det.

NYT INTERVIEW MED JONATHAN

”It is the ancient role of the shaman in all cultures to tend the balance of things. How are contemporary shamans meeting this extraordinay need today? …”. Lyt til Jonathan fortælle om ”Shamanic Inheritance” på http://www.co-creatornetwork.com/guests/Horwitz_Jonathan/_bio.htm

I TROMMEGRUPPER DERUDE: GIV LYD!

Rundt om i landet mødes folk og arbejder shamanistisk i fællesskab med det, de har startet på kurserne. Laver trommerejser, fejrer årstidsritualer, hjælper hinanden. Vi bliver jævnligt kontaktet af folk, der søger nærmeste ”trommegruppe” at praktiserer shamanisme i, eller omvendt, og vi vil hjertens gerne sætte jer i kontakt med hinanden, men vi mangler opdaterede oplysninger om hvilke grupper er aktive, åbne og hvem er kontaktperson. Så ring eller mail til Annette om det, også hvis du gerne selv vil starte/ søge en shamanistisk arbejdsgruppe. Oplysningerne bliver kun brugt til at sætte jer i forbindelse med hinanden, og vil ikke bare blive lagt ud på hjemmesiden. Og mens vi er ved trommegrupperne: hvorfor ikke holde en VinterFest i gruppen? Se mere om ISC Winter Feasts på www.shamaniccommunity.org

VINTERLÆSNING

Hvis du er én af dem, der køber og/eller ønsker gaver omkring jul, så er her et par bog-ideer: Henning Kure har skrevet en vildt spændende ny fremstilling af nordisk mytologi ”I begyndelsen var skriget” (Gyldendal). For et par år siden har jeg, Annette, haft fornøjelsen at lave kurset Naturens Kraft og Nordens Myter, sammen med Henning, hvor vi arbejdede med dele af bogens tema. I mine øjne er det en supergod bog for alle, der vil forstå det spirituelle grundlag og verdenssyn under Nordens magiske og shamanistiske traditioner. Husk at ”JORDEN SYNGER – naturens kraft og nordiske rødder” kan købes hos Annette, pris 100 kr plus forsendelse.

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
 

 

NYHEDER EFTERÅR 2010

Scandinavian Center for Shamanic Studies

autumn magic


SIKKEN SOMMER det har været!

Efterårssæsonen i DANMARK OG NÆRMESTE OMEGN byder på

SHAMANISTISK PRAKSIS Weekend d. 4-5. september med Jonathan på Åsbacka. Høstens tid fejres i lysningen på Hallandsåsen med temaet Velsignelse. Vi undersøger hvordan vi kan bruge velsignelsens skønne kraft i shamanistisk praksis.

GRUNDKURSUS med Annette i København d. 29- 31. oktober, ved Allehelgen. Dette bliver eneste kursus med Annette i nogen tid, da hun egentlig stadig holder kursus orlov.

Træningstilbud: Længes du efter en trænings-weekend, kan du også gentage grundkursus for at opfriske din praksis. Hvis der er plads, kan du komme med til halv pris. Kontakt Annette direkte om det

22-24. oktober afholder Pippa Bondy, en erfaren kollega og ven af os ”The Way of Council” i København. Mere info på www.ancienthealingways.co.uk

FRISTELSER PÅ DE BRITISKE ØER

9-12 september er Jonathan med på UK Shamanic Conference, se www.shamanconference.co.uk.

Annette holder Seidr - Working with Vision, Power and Land d 15. 19 sept, nær Glastonbury.

Jonathan afholder Shamanic Healing i Irland d. 6-10 oktober.
Endelig er Return to Spirit en speciel retreat i Hereford, ledet af Jonathan d. 27-31. oktober.

International Shamanic Community (ISC) - sammenslutning af praktiserende, som har trænet med Jonathan eller Annette har nu sin egen enormt flotte hjemmeside, som du kan tjekke ud her på www.shamaniccommunity.org

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

oak leaf

 

 
 


NYHEDER MIDSOMMER 2010

Scandinavian Center for Shamanic Studies

 

GLÆDELIG MIDSOMMER
Mit midsommer ritual i år er et brag af en affalds sortering, som vi afholder her i den bette storbylandsby, hvor jeg bor. Det praktiske arbejde med skrald og genbrug har altid været en spirituel praksis samtidig, for både Jonathan og jeg. En nødvendig del af pagten med Jorden. På Åsbacka bliver alle indført i kunsten. Jeg var 17, da jeg startede min oplæring i affaldssortering og genbrug i klunserlejrene i Frankrig, og det gik på rygmarven - ligesom urtekundskaben. Jeg vil medgive, at det ikke lugter så godt som urterøgelsen i et shamanistisk ritual for at ære Moder Jord, men essensen, kærligheden er den samme. Vi kalder det Spirituel Økologi. Annette


SOMMERKURSER I SVERIGE

17. juli holder Jonathan og Zara en ”Smagsprøve Dag” på shamanistisk praksis for begyndere på Åsbacka, i nord Skåne.

Næste grundkursus er 22.-25. juli i Tokalynga, Halland i Sverige. Jonathan underviser det, på engelsk, og det starter allerede om torsdagen. Det er et af de få grundkurser vi giver i Skandinavien i år, så grib chancen.

Spirituel Økologi, 27. juli- 1.august, Tokalynga, Halland i Sverige
Det er omkring tyve år siden, at Jonathan skabte den første udgave af dette kursus. Hjertet i det er stadig at lære direkte fra Naturens væsner om hvordan vi samarbejder med Jorden på et dybt spirituelt og praktisk plan. Arbejdet med Naturen er en af grundstenene i shamanistisk praksis, og mere nødvendigt og berigende nu end nogensinde før.

15.-21. august er der Shamanic Counselling træning 1, på Åsbacka, på Hallandsåsen i Nordskåne.


KURSER OG ANDEN INSPIRATION I DANMARK

Annette holder lidt pause med kurser for tiden, med lover at der bliver et Grundkursus i shamanisme hen på efteråret engang. Mere info om det kan senere ses på hjemmesidens kursusside. I mellemtiden kan du se:

Annette på DR1 og PiratTv.
Populært forbindes St. Hans med hekse. Pirattv, som er DRs netkanal for unge, har lavet en udsendelse med Annette i serien ”Heksemissionen – Masha Vang besøger 5 danske hekse for at blive et bedre menneske”. Vi havde i hvert fald en herlig dag, da vi lavede udsendelsen, nr 2 af seriens 5. DR1 viser den d. 17. juni sent, kl 00.55 og 18.juni kl 13.50. Derefter kan den ses når som helst på www.dr.dk/pirattv/programmer/heksemissionen-med-mascha-vang

Der er snigpremiere på Annettes ny artikel om sejdens arv ”Songs of Enchantment” på vores engelske artikel bibliotek her. Artiklen udkommer i næste nummer af det engelske tidsskrift Caduceus. Og selvfølgelig er den også appetitvækker til Annettes sejdkursus i England 15.-19. september, som er eneste sejd kursus i en rum tid.
”Medicinkvinden og klimakonferencen” – på engelsk ”Curandera and the Climate Conference” er Annettes beretning om mødet med den peruvianske Quechua healer og ritual leder Angelica Ricse. Den kan læses i det nyeste nummer af Sacred Hoop . Den kommer snart (i uforkortet version) her på artikel biblioteket - også god som opvarming til kurset ”Spirituel økologi”.

Mangler du gode råd om midsommer og st hans ritualet, så husk at Annettes bog JORDEN SYNGER nu kan købes direkte hos Annette for den rørende pris af 100 kr plus forsendelse. Bare ring eller mail. Du kan læse afsnittet om midsommer og skt hans her: http://jordensynger.dk/Valborg-midsommer.htm


OG I ENGLAND

ISC sommer træf i England - the International Shamanic Community (ISC) continues to grow and is having its second Summer Gathering 6-8 Aug, at Wild Ways in Shropshire, UK. There are now over 80 members from many different countries and as long as you have some kind of shamanic practice, you are welcome to join in this weekend. There will be a wide variety of shamanic work offered, with community building, ceremony, healing, friendship and fun. For more information, visit http://www.shamaniccommunity.org

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
 

 

NYHEDER MARTS 2010

Scandinavian Center for Shamanic Studies

FORÅRS JÆVNDØGN er lige om hjørnet! Derfor præsenterer vi flere arrangementer, der springer ud i forårets kræfter og temaer, samtidig med at de har langtidsholdbar anvendelighed: Jævndøgnets ligevægt, forårets påny-fødsel, og urternes kraft. Vi håber du vil blive forårsinspireret.

FORÅRS KURSER PÅ ÅSBACKA

På selve forårsjævndøgnet d. 20-21.marts er der Shamanic Practice Weekend om Balance på Åsbacka på Hallandsåsen.
Sammesteds har Jonathan en helt ny retreat Livets Rytmer d. 21.-25. april.


ER DU KLAR TIL URTE SÆSONEN?

2 Extra Urteworkshops: Da der er venteliste på begge workshops om urtekunnen d. 17. april og d.8 maj i Kbh, har Annette åbnet for to nye urtedage: søndag d. 18. april og d. 9. maj. Se mere på hjemmesiden eller ring til Annette.

Urteartikel: For alle andre, der gerne vil lære om shamanistisk brug af urter og røgelse har vi sat Annettes artikel ”Sacred Smoke” i den engelske artikelsamling (fortvivl ikke, plante navnene er også på dansk)


FORÅRS KURSER UDENFOR SKANDINAVIEN

I England holder Jonathan kurset Shamanisme, Døden og Livet d. 31. marts -4 april. Netop denne tid omkring jævndøgnsfuldmåne og påske er ladet med nyt liv og påny-fødsel og særlig kraftfuld for kursets tema.Og i Ungarn leder Jonathan retreaten Peace and Power d. 11-16. maj i skønne omgivelser.

DELTAGERE SØGES til bachelorprojekt fra Mediehøjskolen: ”Naturen er magisk”

Mads, som er stud. tv-og medietilrettelægger, vil gerne møde folk, som er blevet vejledt, fået hjælp eller haft andre sansede oplevelser med træer, dyr, sten eller andre derude. Målet med projektet er at formidle magiske oplevelser af naturen igennem levende billeder. Hvis du vil høre nærmere, så kontakt Mads Rosendahl Jakobsen, mobil 2639 0728, madsrj@dgh.dk

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 
 

 

 

NYHEDER JANUAR 2010

Scandinavian Center for Shamanic Studies

living earth

 

”Jeg er her for at fortælle jer at Jorden er levende.”

Angelica Canchumani Ricse,
Quechua curandera, på Klima Forum, December 09


Vi håber at vores arbejde i 2010 vil fortsætte med at styrke og hele forholdet mellem Jorden og alle hendes børn. Herunder finder du først vores kommende arrangementer. Længere ned kan du læse om vores personlige oplevelser rundt om klima træffene i København. Mere end nogensinde kan shamanistisk praksis gøre en forskel i verden. Vi håber at mødes med mange af jer i det nyfødte år.

 

NÆSTE ARRANGEMENTER i Danmark og Omegn

Torsdag d. 4. febr. holder Annette en aften om Ritualets Magi på Søndersø Bibliotek, ca 10 km NV for Odense.

Første Shamanic Practice Weekend i 2010 er forårsjævndøgn d. 20-21.marts på Åsbacka. Temaet er Balance. Du kan læse mere her. Og 21.-25. april leder Jonathan en helt ny retreat Livets Rytmer – på Åsbacka

12.-14 marts afholder Pippa Bondy, en erfaren kollega og ven af os, ”The Way of Council” i København. Du kan læse mere på www.ancienthealingways.co.uk


FØRSTE KURSER UDENFOR SKANDINAVIEN

I England holder Annette Sjælens Stemme d. 12.- 14. febr i London. Det er eneste sangkursus med Annette i år.
Og Jonathan holder kurset Shamanisme, Døden og Livet i Hereford, i påsken d. 31. marts -4 april.
Sejdens Håndværk er et nyt specialkursus med Annette – som ikke kræver shamanistisk grundkursus - i Holland 12.-14. marts.


NY ARTIKEL I BIBLIOTEKET

Vi har sat en ny artikel om sejd ”Keep it Close to Nature” i det engelske artikelbibliotek


MODER JORD OG KLIMAMØDET

Under klimahalløjet i December havde vi i Ballonparken, København, den glæde at huse en international gruppe af dejlige NGO folk fra projektet “Conversations with the Earth”, som var i byen for at gøre opmærksom på indfødte folks klimaproblemer og deres jord-vise klimastrategier.

Jonathan lagde hus til, og Annette var vært for Quechua indianerne Angelica Canchumani Ricse, som er curandera (healer) og ritualleder og hendes datter og arvtager Irma Poma, samt filmmager Maja Tillman, fra Peru. Til journalisterne og ved paneldiskussionerne sagde Angelica at hun vidste ikke noget om CO2kvoter, men: ”Jeg er her for at fortælle jer at Jorden, Pachamama, er levende!”

Det var en stor, uventet gave at bevidne Angelicas rituelle arbejde, at få chancen for at stille spørgsmål til hendes tradition. Og så sammenligne med vores egen praksis. Det vil jeg Annette gerne dele med jer alle sammen, så jeg håber at få lavet en artikel om det og sætte den i vores artikel-bibliotek.

Midt i klima(møde)krisen var det så opløftende at møde dem, shamaner og garvede NGO-kæmpere, som alle talte om nødvendigheden af ritualer der ærer Moder Jord i samme åndedrag som de talte om paragraffer og landrettigheder. Spiritual økologi og praktisk politik hænger uløselig sammen i en levedygtig fremtid for Jordens børn.

“Conversations with the Earth” gruppen har lavet en multimedia udstilling, som du kan se på Nationalmuseet indtil 30. januar. Og på deres hjemmeside www.conversationsearth.org er der videoer, bl.a. med Angelica og Irma i deres hjemegn i Andesbjergene.


-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

oakleaves