shamanistisk meny
 

shaman nyheder

På denne side er vores nyhedsbreve fra 2008. Hvis du er ny gæst her hos os, kan du få indtryk af udviklingen i vores aktiviteter gennem årene ved at kigge i tidligere nyhedsbreve. Klik på et årstals-link for at se nyheder fra andre år:

2019 -- 2018 -- 2017 -- 2016 -- 2015 -- 2014 -- 2013 -- 2012 -- 2011 -- 2010 -- 2009 -- 2007 -- 2006 -- 2005

 
 
 
 

NYHEDER DECEMBER 2008

Scandinavian Center for Shamanic Studies


VINTERENS NYHEDER I DANMARK

Mange af de følgende arrangementer er inspireret af ideerne om ny måder at mødes og arbejde shamanistisk på. Nogen af dem skal stadig have nogle praktiske detaljer på plads. Det skal dog ikke afholde os fra at give jer appetitvækkere allerede nu. Du vil kunne se de nærmere oplysninger efterhånden som vi tilføjer dem i løbet af december på kursussiden her og foredragsoversigten og herVi starter det nye år med:

Troldposer og medicinpunge, torsdag d. 22 januar, København
Et helaftensarrangement om magiske bundter og – punge i den shamanistiske tradition. Foredrag kombineret med fremstilling af egen medicinpung. Hos Annette.

Ritualets Magi. fredag d. 13. februar i Solvognen, Odense.
Nyt foredrag med Annette, læs det hele på foredragssiden.Magiske sange til husbehov. København.
Vi mødes en februaraften og synger sangene fra kurserne indtil vi har dem i blodet. Med Annette.

FORÅRETS KURSER OG EVENTS

Grundkurset er stadig den gode og nødvendige basis under alt vores arbejde, som også højner udbyttet af foredragene. Og med ”beginners mind” kan man efter års praksis altid lære nyt ved at genbesøge grundkurset. Det første Grundkursus er i København d. 6.-8.marts med Annette. (bemærk datoen er ikke den, vi har sendt ud i nyhedsbrev). Der er også Grundkursus i Århus 24.-26. april, med Annette.

Jonathan afholder kursus i Soul Retrieval træning i Herefordshire, England d.8.-12. april. Læs mere om shamanens arbejde med sjæletab her.
Kanske bliver der også plads til sangkurset Sjælens Stemme engang i foråret. Og hvis ikke her i foråret, så bliver det i efteråret.

Og nu noget helt anderledes:
Shamanisme og Trolddomskunst i Danmark – eksempler fra oldtid til nutid. Forelæsningsrække d. 14-15. marts, Folkeuniversitet, København.
Denne tværfaglige weekend er sat i værk af museums inspektørerne Peter Vang Petersen og Flemming Kaul, Nationalmuseet, med udgangspunkt i Annettes idé om ”De troldkyndiges historie” som foredragsrække. Efter mange ændringer er det blevet til denne spændende weekend på Nationalmuseet. På nuværende tidspunkt ser det ud til at både Peter Vang Petersen, Flemming Kaul og Morten Axboe forelæser foruden Annette. Det er en helt ny form at undervise i for Annette, som glæder sig, og er meget taknemmelig for hjælpen fra Peter Vang Petersen og Flemming Kaul.

Shamanic Practice weekender på Åsbacka, Hallandsåsen
Jonathan i det kommende år dørene for 4 praksis weekender - i februar, maj, september og december – hvor man kan mødes med andre ”lærlinge” på den shamanistiske vej og praktisere på retreat- og lærestedet Åsbacka og i naturen deromkring. Den første er 21-22. februar.

Urte-workshops
En lørdag i april og en lørdag i maj, København.
På kurserne er der ofte så mange grundlæggende spørgsmål om planter, røgelse og deslige, som vi ikke har tid at tage os af, og folk, der brænder efter selv at lære om urtekundskab, urtemagi. Nu inviterer Annette til to endagsworkshops, udelukkende til læren om urter, samling, tørring, røgelse, i tradition og praksis. I første omgang to forårslørdage hos Annette – så ser vi, hvad der sker.

Enetimer, konsultationer og shamanistisk rådslagning.
Både Jonathan og Annette tilbyder dette. Kontakt os hver især for at høre nærmere i forhold til dit aktuelle emne.Forening af shamanistiske praktiserende

Har du også haft visioner om at skabe et fællesskab eller selv-organiserende forening, hvor man kan mødes og lære af ligesindede? Dette spændende projekt er ved at blive til virkelighed i England.

VI SØGER NYE KURSUSLOKALER I KØBENHAVN

Der skal åbenbart endnu mere fornyelse til end det, vi selv har planlagt. De lokaler vi har brugt i København i årevis bliver solgt, og vi skal finde nye fra foråret. Annette er i fuld gang, men giv endelig et praj, hvis du kender til egnede lokaler, både til kurser og aftenevents. Ligeledes er kursuscenteret i Brovst, som har været vært for kurser med både Jonathan og Annette gennem en del år, sat til salg, så vi afsøger også egnede kursussteder i Danmark til længere kurser nær naturen. Ideer bliver modtaget med kyshånd.

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

oakleavesoakleaf

 

 
 

 

NYHEDER SEPTEMBER 2008

Scandinavian Center for Shamanic Studies

Vel mødt igen efter en fantastisk sommer!


EFTERÅRETS KURSER I DANMARK

Vi starter efterårssæsonen med Grundkursus den 12.-14. sept. i København med Annette, og du kan læse mere om grundkurserne her. Septembergrundkurset giver nybegyndere en fin chance for at komme rigtig grundigt i gang, fordi efter en god måneds fordøjelse følger:

Videre På Shamanens Vej, d. 24.- 26 oktober, også i København. Det er en dejlig træningsweekend for BÅDE nye og gamle, som vi selv synes er et supervigtigt kursus til at styrke eller genopfriske din grundlæggende fortrolighed med det shamanistiske arbejde – både omgangen med åndefæller og kraft. Vi håber at gense mange af jer, der har taget grundkursus de seneste par år i denne weekend. Se mere om kurset her.

Jonathans videregående kurser i efteråret: Return to Spirit samt Shamanistisk Healing er i henholdsvis Irland og England.

IDEER TIL NYE KURSER, NYE VEJE

Både Jonathan og Annette har fået et dejligt skud inspiration for at prøve nye veje fra sommerens nye, vellykkede kurser Peace and Power samt Naturens Kraft og Nordens Myter.

Annette vil her i efteråret koncentrere sig om ombygning af sit hjem (med venners hjælp). Men tro ikke den magiske gryde går af kog af den grund! - Samtidig brygger jeg på ideer om, hvordan jeg gerne vil arbejde og undervise fremover. Ud over kursusformen har jeg for eksempel lyst til at lave mere eneundervisning /supervision skræddersyet til de enkelte, og rådgiving - healing (når mit nye hjem er klart til vinter).

På det her tidspunkt i fremtidsvisionerne vil både Annette og Jonathan virkelig gerne høre fra alle I gode folk, vi har siddet i kredsen med, hvad I kunne ønske jer af tilbud fra henholdsvis Annette og Jonathan. Hvilke kurser og temaer – hvilke andre former for træning der skaber sammenhæng mellem kurserne, - træf, der styrker ”stammefølelsen” blandt jer, der udforsker shamanens vej – hvilke foredragstemaer kunne I f.eks tænke jer at se?

Send os et jordbrev eller en e-mail med dine tanker, eller ring (hvis til Annette) – de vil blive puttet i gryden med tak!

En glædelig Høst tid i alle måder til jer

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
 

 

NYHEDER MIDSOMMER 2008

Scandinavian Center for Shamanic Studies

 

Sommeren er over os med lyse nætter og berusende blomsterduft. Har du lyst til inspiration og fornyelse af midsommerfesten og sankthans halløjet, så tjek afsnittet om midsommer og solhverv i Annettes bog Jorden Synger. Læs om skærsommerens urter og kraft, og hvad den magiske essens i sankthansbålet egentlig er.

NÆSTE KURSUS
14.-20. juni kalder Naturens Kraft og Nordens Myter i Vestjylland
Vølvens Spådom – skabelsesberetning – Odin og digtermjøden – jættekraft – verdenstræet – er nogle af de stikord, der har tændt mytologen Henning Kure og Annette i udviklingen af dette nye kursus om at udforske mytens kraft i naturen og naturens kraft i myten. Vi glæder os til at præsentere en uge i spændingsfeltet mellem undersøgelser af de ældste kildeskrifter til myterne og rituelle rådslagninger med naturen. Vestjyllands Højskole står for rammer og arrangement.

SOMMERKURSER I SVERIGE
Sommerens grundkursus er 17.-20. juli i Tokalynga, Halland i Sverige. Det foregår traditionen tro på Tokalynga Teaterakademi og i skoven deromkring. Jonathan underviser det, på engelsk, og det er en dag forlænget.

Peace and Power, 22.-27 juli, Halland i Sverige - lige efter grundkurset leder Jonathan denne ny retreat, som handler om vores egne udfordringer omkring kraft og magt i vores shamanistiske praksis og i vores liv. Om hvordan vi håndterer kraft power, og hvordan vi kan åbne os for det magiske paradoks i fredfyldt kraft og kraftfuld fred.

10.-16. august underviser Jonathan Shamanic Counselling træning, for første gang på Åsbacka, på Hallandsåsen i Nordskåne Det bliver en luksuriøst lille gruppe på max 10 personer, så tøv ikke med at ansøge.

ÅSBACKA NYT
Åsbacka udvikler sig stadig som et dejligt kursus- og retreatsted i skoven på Hallandsåsen. Jonathan også er begyndt at have shamanistiske healing retreats og kurser for mindre grupper og enkeltpersoner på Åsbacka. For eksempel arbejder han med en gruppe fra Ungarn i slutningen af august. Hvis du er interesseret i at arbejde på den måde, så kontakt Jonathan direkte.

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 
 

 

 

NYHEDER MARTS 2008

Scandinavian Center for Shamanic Studies

spring flowers

 

Alt for tidlige forårsfornemmelser
Håbefuldt grønt vover sig frem
Nye skud overrasker på uventede steder
Jeg skærer alt det døde væk
Samler stormfaldne grene til min ild
Spirekraften kildrer i mine fodsåler

 

MERE MAGI, MINDRE PAPIRARBEJDE!
Nu går vi over til at annoncere vores kurser udelukkende på nettet. Vi har lige sendt vores nye papirfolder ud med kurserne for 2008, det vil sige de kurser som vi allerede nu har fastsat. Det bliver den sidste folder af sin slags, for fra nu af annoncerer vi kurserne - og alle andre nyheder i øvrigt – udelukkende her på hjemme-siden og i e-nyhedsbrevet. På denne måde kan vi nedsætte vores papir- og computerarbejde og bruge flere af vores kræfter på det, som vi er gode til og elsker at gøre, nemlig det kreative og magiske arbejde sammen med jer!

Hvis du kender et godt sted, hvor man kan lægge en stak foldere, (såsom et bibliotek, en bogcafé etc) kan du give os en kærkommen hjælp ved at modtage et bundt foldere at lægge frem eller dele rundhåndet ud af. Hvis du har lyst til det, så ring (allerhelst) eller e-mail til Annette.

3 NYE KURSER MED TEMAET KRAFT
Kraften findes i hjertet af shamanens kunst. Og kraft ønsker vi i vores egen livsudfoldelse. Men hvordan håndterer vi kraft på rette vis? Hvor finder vi kraften, hvordan skal vi modtage den, rumme den og udøve den klogt? Hvad er vores guidelines? Disse tre nye kurser undersøger på hver sin vis hvordan kraften kan berige vores shamanistiske praksis, vores helbredende arbejde og vores dagligliv.

Ritualværkstedet 14. – 18. maj, på Åsbacka.
Et velgjort ritual kan holde om kraften og bevæge den. I dette nye værksted træner vi at finde ret ritual til ret formål, så forvandlingskraften kan udfolde sig tilfulde. Når vi udfører et ritual, kan vi blive årvågne om, hvordan kraften vokser og ebber i kredsen, og hvordan vi bedst reagerer.
Skønt dette kursus har ritualerne omkring livstærsklerne som arbejdstema, kan du bruge træningen til alle former for ritualer, store som små. Og hvad enten hensigten med ritualet er at fejre foråret, takke for fuldførelsen af et projekt, indvie et nyt hus. For fremgangsmåden er den samme.

Naturens Kraft og Nordens Myter, 14.-20. juni. Vestjylland
I dette nye samarbejde mellem Annette og mytologen Henning Kure udforsker vi naturens kraft i myten og mytens kraft i naturen. Sanne Bødskov fra Vestjyllands Højskole har taget initiativ til dette kursus og bliver dets anker.

Peace and Power, 22.-27 juli, Halland i Sverige
I anledning af Tokalynga Teaterakademis 20 års jubilæum leder Jonathan denne ny retreat. ”Power” på engelsk betyder både kraft og magt. Ugen handler om vores egne udfordringer omkring kraft og magt i vores shamanistiske praksis og i vores liv. Om hvordan vi håndterer power, hvordan vi modstår den, fornægter den, længes efter den. Og hvordan vi kan åbne os for det magiske paradoks i fredfyldt kraft og kraftfuld fred.

ÅSBACKA NYHEDER

Vores arbejde fortsætter på Åsbacka – det dejlige kursus- og retreatsted i skoven på Hallandsåsen, Nordskåne.
10.-16. august underviser Jonathan Shamanic Counselling træning, for første gang med foden under eget bord. Det bliver en luksuriøst lille gruppe på max 10 personer, så tøv ikke med at ansøge. Udover de annoncerede kurser er Jonathan også begyndt at have shamanistiske healing retreats og kurser for mindre grupper og enkeltpersoner på Åsbacka. For eksempel arbejder han med en gruppe fra Ungarn i slutningen af juni. Hvis du er interesseret i at arbejde på den måde, så kontakt Jonathan direkte.

FOREDRAG.
Visdom i Vildnisset: Shamanen som vejviser. 6. maj i Tåstrup
Et helaftens arrangement i ”Værkstedet” med Annette. Med foredrag, tid til dine spørgsmål, og lidt godt til ganen.

DE NÆSTE GRUNDKURSER
Det første Grundkursus med Annette er d. 25. – 27. april i Århus.

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

oakleaf