shamanistisk meny
 

shaman nyheder

På denne side er vores nyhedsbreve fra 2007. Hvis du er ny gæst her hos os, kan du få indtryk af udviklingen i vores aktiviteter gennem årene ved at kigge i tidligere nyhedsbreve. Klik på et årstals-link for at se nyheder fra andre år:

2019 -- 2018 -- 2017 -- 2016 -- 2015 -- 2014 -- 2013 -- 2012 -- 2011 -- 2010 -- 2009 -- 2008 -- 2006 -- 2005

 
 
 
 

NYHEDER DECEMBER 2007

Scandinavian Center for Shamanic Studies

 

asbacka winter

.

Vi er i den mørkeste årstid nu, hvor dagene er kortest, og jordens safter og kræfter er i hvile. Der er kun få uger til vendepunktet VinterSolhverv! - Og Julen naturligvis.

Nu om stunder rimer jul mest på travlhed, juleræs og gaver. Men hvad er det egentlig, vores jule-solhvervsfest handler om? Hvad er kraften og kernen i denne vores største årstidsfest? Hvis du kunne tænke dig ny inspiration til din egen solhvervsfejring og juletradition, så kig i solhvervs-juleafsnittet i Annettes bog ”Jorden Synger”. Du kan læse det lige her Det er fra kapitlet ”Naturens Højtider”, og du kan se mere om resten af bogen her.

Om julegaver, fred og frugtbarhed
Det vinder frem at give hinanden ”oplevelses”-gaver i stedet for fysiske pakker. Og derfor har vi nu og da deltagere på vores kurser, som har fået kurset i gave af en ven eller familie. Kan man give et kursus i shamanisme som gave? Er det en god ide? Vores erfaring i den sag er, at det er altafgørende for en god oplevelse at giveren ikke – i bedste mening – gennem gaven presser en ven til at deltage i et kursus, som vedkommende ikke er helhjertet interesseret i. Så, kort sagt: Ja, man kan ønske sig et kursus i gave. Og man kan give det til én, som udtrykkelig har ønsket sig det. Men egentlig er al det pengekrævende gavegiveri vokset ud over alle bredder, og har taget fokus fra årstidsfestens kerne, der fra de ældste tider har handlet om fred, frugtbarhed og hvile. I Norden har julens rituelle midtpunkt været at ”drikke jul” i fællesskabet. Hornet eller glassene bliver hævet med skålønsket ”For godt År og Fred!” Måske kan det tusind år gamle skålønske inspirere os til i stedet at lade nogle af ”gavepengene” tilfalde nogle af de netværk og organisationer, der arbejder for fred og frugtbarhed i verden.

DE NÆSTE KURSER

Det førstkommende Grundkursus er den 29. februar – 2. marts, med Annette. Det er forårets eneste grundkursus i København.

Lige efter forårsjævndøgn holder vi kurset Sjælens Stemme: Shamanistisk Sang. Det er d. 28. – 30. marts i København. Kurset er for både næsten begyndere og erfarne, og hvad enten dit fokus er shamanistisk træning eller sang. Det kan ikke siges for tit, at alle kan synge. Sangmåderne fra de shamanistiske og folkerituelle traditioner er ikke underlagt vores kulturs krav om at synge ”rent” og ”pænt”, og det er så befriende for vores sjæls stemmer. Så bare kom.

Helt nyt kursus: Ritualværkstedet
”Kan I ikke hjælpe mig med at skabe et nyt, meningsfuldt ritual til mit bryllup? Et ritual som passer til mit forhold til naturen og ånderne, og som kan gøres i min familie og vennekreds?” Flere og flere mennesker kontakter os med spørgsmål som dette. Flere end vi kan hjælpe enkeltvis. Ja, ofte beder folk os også om at lede ceremonien. Tendensen er klar nok, der er et voksende behov blandt mennesker for at finde nye ritualer og ceremonier til at fejre livets store højtider som et bryllup, et barns velkomst til verden, et ungdomsritual eller en begravelse. Ceremonier som inddrager naturen og hædrer kræfterne og ånderne, og som er skræddersyet til folks eget netværk. Derfor søsætter vi denne nye workshop i ønsket om at flere folk får værktøjerne til selv at ”skabe”/finde nye ritualer. Og får modet til selv at lede dem i kredsen af deres egen familie og venner. Kurset holdes den 14. – 18. maj, med Annette på Åsbacka. Vi behøver vel ikke tilføje, at sangkurset supplerer ritualkurset udmærket.

I ønskes alle et velsignet Solhverv, og en dejlig Vinter
For godt År og Fred

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
 


NYHEDER
AUGUST 2007

Scandinavian Center for Shamanic Studies

 

LÆRESTEDET I SKOVLYSNINGEN
Åsbacka – vores lære- og retreat-sted på Hallandsåsen i Skåne – er nu gjort kursusklar. Mange af vores kursister har gennem foråret og sommeren hjulpet os med at gøre det muligt. Det skete især gennem en forrygende to ugers shamanistisk arbejdsfest efter pinse. Mange, mange Tak til alle jer, der lagde jeres gode kræfter i det! Åsbacka ligger godt to timer nordøst for København i en dejlig skovlysning, og stedet åbner mulighed for at prøve nye veje i vores arbejde.

EFTERÅRETS KURSER
Det næste Grundkursus er lige på trapperne, d. 7-9. september i København, og der er stadig pladser, så du kan nå det endnu. Sejd ved efterårsjævndøgn d. 19.-23. september er på Åsbacka. Hvis sejd er noget du drømmer om at lære om, så grib chancen nu, for sejdkurset er ikke ét som Annette laver hvert år. Gennem sejden næres vores spirituelle forbindelse til naturens kraft, og sejdsangen og staven udvider vores spillerum indenfor det shamanistiske håndværk, som er så meget mere end trommerejser. Kurset har max 16 deltagere, og vi har stadig nogle få pladser ledige. Vi bliver en international gruppe, hvor der undervises på engelsk, men vi kan bruge dansk i de mindre grupper, og hvor det i øvrigt passer. Du kan læse mere om sejd i artiklen ”I vølvens Spor”

Videre på shamanens vej.
Dette kursus synes vi selv er et ”must”, ligegyldig hvilken retning du ønsker at gå i din shamanistiske praksis. Kort sagt er det en dejlig trænings weekend, hvor nye og mere garvede ”lærlinge” arbejder sammen. Det er d. 23. -25. nov. i København. Man kan også med stort udbytte tage ”Videre på shamanens vej” som et ”Grundkursus 2”, og det vil vi gerne opmuntre mere til. Derfor har vi lagt ”Videre på Vejen” i weekenden lige efter grundkurset d. 16.- 18. november, så der er chance for at tage de to kurser i direkte sammenhæng og få en intensiv start på sin shamanistiske vej.

Efterårets kurser uden for Norden
Det er for eksempel Shamanic Counselling Træning 1, d. 15.-21. oktober i Irland.
Dette kursus fokuserer på at lære at få intenst udbytte af sjælerejsen og andre shamanistiske oplevelser. Det er både for dem, der sigter mod at kunne fungere som shamanistisk rådgiver for andre, og for dem som ønsker at styrke deres egen praksis.Jonathan underviser også Shamanisme, Døden og Livet i England. Det er d. 31. oktober – 4. nov, altså lige omkring alle helgensaften, som traditionelt virker som en magisk port mellem de levendes og de dødes riger. En lejlighed, som vi udnytter shamanistisk til at berige kursets emne. Disse to kurser laver vi ikke i Norden før næste sommer tidligst, så hvis du ikke kan vente, er dette muligheden.

KØBENHAVNERE, SE HER: Vi søger kontorlokale!
Vi leder efter et mindre lokale på nordlige Amager eller Indre By, men allerhelst i vores egen bydel Islands Brygge, så vi kan flytte kursus administrationen væk fra spisebordet i privaten til ordentlige forhold. Har du selv et ekstra lokale i dit studie, klinik, butik eller kontor, eller kender du til nogen, der har? Vi har brug for 15- 20 m2, som leje eller fremleje, eventuelt på delebasis eller timesharing.

Vi ønsker jer alle en ordentlig sommerfinale
med masser af sol og glæde!
Og ser frem til at møde jer på kurserne,
om det så er i skoven eller i byen.

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

oakleavesoakleaf

 

 
 

 

NYHEDER MAJ 2007

Scandinavian Center for Shamanic Studies

Foråret kom og løb os nærmest over ende,
så travlt havde det med at blive til Sommer for en stund.
Tiden til at samle urter er allerede i fuld blomst.


Skovens Mester kalder
.
Hvis du har lyst til selv at indsamle og tørre urter til din egen røgelse, så er det på høje tid at høste Skovmærke (galium odoratum eller asperula odorata). Denne plante er en vigtig bestanddel af Annettes røgelse, så derfor kender mange af jer den allerede fra kurserne og er blevet vilde med dens duft og evne til at åbne. Skovmærke (eller Bukkar på Sjælland) er en bedårende lille urt, der nu har små hvide blomster i toppen. Den bor i løvskov , for eksempel bøgeskov, ofte i klynger tæt ved stierne. Ifølge traditionen plukker man skovmærker til magisk brug omkring Valborg aften eller majdag, men du kan stadig nå det, og de er ekstra gode i år. Urtens kraft er højagtet i folkemagien, som dens navn på andre sprog vidner om: Waldmeister, altså Skovens Mester hedder den på tysk for eksempel. Mens lokale engelske navne som ”Kiss-me-quick” og “Sweetheart” vidner om andre af dens magiske evner. Så bare grib en urtebog og ud i skoven!

SOMMERKURSERNE
Vi er ved at gøre klar til den Shamanistiske Arbejdsfest på Åsbacka der løber af stablen fra pinse og fjorten dage frem. Interessen har været så stor, at vi nu har folk på venteliste. Vi er meget taknemmelige, og glæder os.

Det næste grundkursus er 19.-22. juli i Tokalynga i Sverige, undervist af Jonathan. Dette grundkursus er nu forlænget en dag for at give plads til naturarbejde i de omliggende dejlige skove. Man kan tage grundkurset alene eller bruge årets chance for at gøre det til en lang shamanistisk sommerbegivenhed. For efter en dags hvilepause fortsætter Jonathan sammesteds med kurset Shamanistisk Dans og Ritual d 24- 29 juli. Her vil både blive kraftfuldt arbejde i cirklen indendørs og i naturen.

Jonathan underviser også Videre på Shamanens vej i Glastonbury i England, hvis du er til eksotiske steder. Det sker 15-17. juni, og der er stadig et par ledige pladser. Kontakt Keith Dobson.

Kursus i runesang I København 24-26. august.
Runesang eller Runolaulo er en nordisk sangtradition med et stærkt magisk islæt. Den hører hjemme i Finland og de andre baltiske lande, og kan spores omkring tusind år tilbage. Runesangen er tæt beslægtet med galder og sejdsang, de andre magiske sangtraditioner fra det gamle Norden. Men i modsætning til dem så er runesangen stadig levende og stærk. Annette har i mange år ment at runesangens hypnotiske gentagelser, ja hele dens ånd, har meget tilfælles med en god, virkningsfuld sejdsang. Og at synge runesang derfor kan lære os meget om sejdsangen og galderen. Runesangen er en del af den dybe brønd, hvorfra vi også kan hente vores nye shamanistiske sange, herunder sange til sejd og til healing. Nu har Lars C. E. Larsen – en entusiastisk sejd lærling – taget initiativ til at invitere den finske runesanger Anita Lehtola Tollin til København for at undervise i runesang på et weekend kursus. Det er en enestående chance til at træne og inspirere din magiske sang. Og velegnet som supplement til vores kurser i shamanistisk sang og sejd generelt. Helt aktuelt er det glimrende fortræning til Annettes sejdkursus på Åsbacka d. 19. -23 september. Mere oplysning og tilmelding til Runesangskurset hos Lars på larsen.midgaard@gmail.com

Må vi alle nyde godt af skærsommerens og de lyse nætters velsignelser

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

oak leavesoakleaf

 
 

 

 

NYHEDER KYNDELMISSE 2007

Scandinavian Center for Shamanic Studies

Halvvejs er vi her ved Kyndelmisse, halvvejs mellem vintersolhverv og forårsjævndøgn. Sjælen strækker sig, vågner langsomt til lysere dage og tiden for ny vækst. Dette forår sætter vi også nye skud, og prøver noget helt nyt, nemlig en:


SHAMANISTISK ARBEJDSFEST, 25. maj til 6 juni

Vi inviterer jer, der har været med på vores kurser til en arbejdende og shamanistisk fejring af Åsbacka, vores dejlige, nye retreat- og undervisningssted, som ligger i en lysning på Hallandsåsen i Nordskåne. Skønt stedet som helhed er i fin stand, er der nogle fornyelser og istandsættelser, vi gerne vil lave. Nogle af jer har allerede besøgt stedet og har spontant givet en hjælpende hånd. Det har fået flere folk til at foreslå en arbejdsfest, a ”painting party” på engelsk, en ”dugnad” på norsk. Og det er det vi vil gøre. Fra pinseferiens start holder vi et træf, hvor vi bygger, synger, slår hø, laver trommerejser, maler vinduer, går ture i skoven, saver brænde, vasker op, er alene og sammen med venner, holder ceremonier i cirklen, finder kraftsteder – og maler noget mere. Vi har aldrig prøvet sådan noget her før, så vi føler os frem. Vores hensigt er at kombinere praktisk, fysisk arbejde med shamanistisk praksis, og samtidig nyde livet i fællesskab.

DE NYE FORÅRS OG SOMMERKURSER

I disse dage sender vi bunkevis af vores nye kursusfoldere ud med jordpost. En stor TAK til jer, der har tilbudt at modtage en god håndfuld til at dele ud på steder som beboerhuse og biblioteker. Første grundkursus er i København, d. 23.-25. febr. Der er måske lige et par pladser tilbage til de hurtige. Det næste grundkursus derefter er i Århus, 27.-29. april.

Arbejde omkring sjæletab er temaet for Jonathans kursus i store bededagsferien 2.-6. maj. Der er plads til 18 deltagere på det dejlige kursussted, Psykoterapeutisk Center i Nordjylland. I de seneste år har Jonathan lagt stor vægt på, at dette kursus både er for folk, der vil bruge arbejdet med sjæletab i en praksis med andre mennesker, og for folk, der vil bruge erfaringerne mere personligt, til at berige deres egen shamanistiske læreproces.

Kurset om sjælehentning er det eneste kursus Jonathan kommer til at holde i Danmark i år. Derudover er der chance for at møde ham, når han holder foredrag om ”Shamanens Univers” på Copenhagen Spiritual Festival d. 28. april.

Sommerkurserne i Sverige
Som del af vores sommertradition holder Jonathan sommerkurser på Tokalynga, i år fra 19. – 29. juli. Det er først udvidet grundkursus, der starter om torsdagen efterfulgt af Shamanistisk dans og Ritual. I august afholdes det intensive kursus Shamanistisk Rådgivning 1, som Jonathan underviser sammen med Kirsten Slots i skønne Väddö nord for Stockholm. Her er kun plads til 12 deltagere.

Efterårs Sejd på Hallandsåsen
Ved efterårs jævndøgn holder Annette sejdkursus på Åsbacka. Det er første gang vi holder kurset på engelsk her i Skandinavien, så en international gruppe har mulighed for at arbejde sammen om sejden og inspirere hinanden i det nordiske landskab, som sejden er udsprungen af. Annette udøver og anser sejd for en videregående shamanistisk disciplin. For at deltage må du derfor have solid basis i din shamanistiske praksis og rejse Hvis du er i tvivl, så tøv ikke med at kontakte Annette i rigtig god tid før kurset – for eksempel i dag – så vi eventuelt kan planlægge en for-træning for dig.

Du kan læse mere om vores tilgang til sejd i artiklen ”I Vølvens Spor”, Den er netop kommet på hjemmesiden i en udvidet, nyrevideret udgave, der afspejler den udvikling Annettes sejdarbejde har taget de seneste år.

Et dejligt forår ønsker vi jer med glæde og fred, og håber at vi ses i kredsen.

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --