shamanistisk meny
 

shaman nyheder

På denne side er vores nyhedsbreve fra 2006. Hvis du er ny gæst her hos os, kan du få indtryk af udviklingen i vores aktiviteter gennem årene ved at kigge i tidligere nyhedsbreve. Klik på et årstals-link for at se nyheder fra andre år:

2019 -- 2018 -- 2017 -- 2016 -- 2015 -- 2014 -- 2013 -- 2012 -- 2011 -- 2010 -- 2009 -- 2008 -- 2007 -- 2005

 
 
 
 

NYHEDER AUGUST 2006

Scandinavian Center for Shamanic Studies

asbacka healing center

 

ÅSBACKA
Gennem en række af mirakler er et lille stykke land i midten af den sydsvenske skov kommet i vores varetægt. Åsbacka hedder det og ligger godt to timer fra København i en lysning oppe på Hallandsåsen. Stedet har fem små træhuse, hver med deres særpræg og muligheder – et af dem er ”Dansehuset”, som har en lille sal med plads til en kreds af mennesker, og er perfekt til kursusarbejde. Der er stor artsrigdom af træer og planter, fugle og dyr i skoven. Adskillige mennesker har allerede besøgt stedet og oplevet dets kraft og skønhed, og de har hjulpet med at byde Åsbacka velkommen i vores fællesskab. Med mange hænders hjælp er Åsbacka begyndt at få den kærlige pleje med malerkost, hammer, sav og le, som vil bringe stedet til dets fulde potentiale. Vi glæder os til i en ikke alt for fjern fremtid at åbne Åsbacka for mindre grupper og kurser, heri indbefattet kombinerede shamanisme- og arbejdstræf. Vi håber I snart vil have muligheden for af være der!

NY KURSUSFOLDER FOR EFTERÅRET OG FORÅR 2007

Vi har lige udsendt over tusind breve med kursusfoldere til folk i Norden og det øvrige Europa. Kursusfolderne udkommer hvert forår og efterår med nye billeder af Annette. For første gang er folderen i et 8-siders format, vi synes er blevet rigtig smuk.Har du lyst til at hjælpe os med at uddele vores kursusfoldere? Godt halvdelen af vores kursusdeltagere hører om vores kurser igennem mund-til-mund-metoden. Men græsrods-networking er også vigtig. Så hvis du kender et sted – et bibliotek, en bogcafé eller et andet sted, hvor folk mødes – og du har lyst til at lægge vores foldere, vil vi blive meget glade for din hjælp. Bare fortæl os dit navn og jord adresse per e-mail, og hvor mange – fx 5, 10 eller 50 – du gerne vil uddele.

DE NÆSTE KURSER
Der er stadig få ledige pladser på høstmåne-kurset Høst-Måne i Brovst, 7.-10. september. Kursusstedet ligger i naturskønne omgivelser i det nordjyske i nærheden af Vesterhavet og en fortryllende skov.

Det næste grundkursus i Danmark er den 15.-17. september i København undervist af Annette, assisteret af B-Joe Johansen.

Fra 27.-29. oktober holder Annette kurset Videre på shamanens Vej i København, igen assisteret af B-Joe Johansen. Vi anbefaler stærkt dette kursus til alle, ligegyldigt hvor de er på shamanens vej. Mange af de ”gamle” der har været på kurset har sagt de er blevet meget inspirerede og fået nyt fokus i deres praksis.

FOREDRAG
Sæsonens første foredrag i København er Sejd – Nordens magiske tradition med Annette, tir. d. 26. september.

I Odense vil det første foredrag være i Solvognen fredag d. 6. oktober: Shamanisme som spirituel vej med Jonathan.

Sammesteds er der dvd-aftener med et par af hans tidligere foredrag:
Tirsdag den 24. oktober kl. 20, Shamanens arbejde med sjæletab
Allehelgensaften, tirsdag den 31. oktober kl. 20, Døden som rådgiver
Der er fri entré til disse aftener.

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
 

 

NYHEDER APRIL 2006

Scandinavian Center for Shamanic Studies

 

EQUINOX

Searching for balance
It is sometimes necessary
To go to extremes

The Earth and Sun
Doing a Dance
Like You and I

It is not your step
Nor mine alone
But our steps together

20 ÅR PÅ SHAMANENS VEJ
Vi har pludselig opdaget, at det her i april er 20 år siden at Jonathan holdt sit første grundkursus i shamanisme! I Stockholm var det. Det er kommet lidt bag på os, så vi har ikke planlagt eller fået afsat plads i kalenderen til noget specielt jubilæums halløj. Men tænk 20 år! Det sætter mange tanker i gang om alle oplevelserne på den snirklede, frugtbare, krævende vej, vi har rejst. Og ikke mindst om alle vores rejsefæller. Både åndefællerne og alle de gode mennesker vi har siddet i kredsen med. Modige, frygtsomme, tillidsfulde, givende, udfordrende mennesker. Alle har I sat jeres præg på den retning som vores undervisning og praksis har taget. Tak skal I have! Som Jonathan siger i sit jævndøgns digt: ”It is not your step - nor mine alone – but ours together.” Og rejsen fortsætter…………

INTERVIEW OG FOREDRAG MED JONATHAN OM SHAMANISME, DØDEN OG LIVET
På hjemmesidens engelske artikelside har vi nu sat Karen Kelly’s fine interview med Jonathan, oprindelig skrevet til Karens core shamanic blad ”Spirit Talk”. De to taler sammen om shamanens arbejde omkring døden med fokus på at se vores egen dødelighed i øjnene. At bruge Døden som rådgiver er blevet mere og mere centralt i Jonathans kurser i dette emne, og gør dem til en fejring af Livet. Du kan læse interviewet her. Onsdag d. 19. April holder Jonathan foredrag om samme emne i København. Både interview og foredrag giver smagsprøver på indholdet af det kommende kursus Shamanisme.

NY BOG OM SHAMANISME: ”KVINDEN I SHAMANENS KROP”
Fra forlaget Møntergården er netop udkommet en dansk udgave af den amerikanske antropolog Barbara Tedlock’s bog om den godt gemte kvindearv i shamanernes, helbredernes og seernes historie. Annette har skrevet nordisk efterord. Bogen er et væsentligt supplement til de andre grundbøger, vi anbefaler. Den kan købes i boghandelen.

Også den sætter tanker i gang om vores 20 års ”fødselsdag”:
På den ene side ville jeg, Annette, ønske at jeg kunne have haft Barbaras bog, da jeg selv begyndte på shamanens vej. Da jeg dengang blev nysgerrig efter at læse om shamaner i andre kulturer og tider var den største udfordring at næsten alt, hvad jeg kunne opdrive, var fortalt i hankøn. Det krævede et stort opdagelsesarbejde over mange år at finde de kilder og vidnesbyrd der gav mig vished for, at litteraturens og forskningens enorme ubalance mellem han og hun ikke afspejlede virkeligheden. Nu ser jeg så rigtig mange af de kilder, jeg én efter én triumferende fik opstøvet, samlet i Barbaras bog. På den anden side ville jeg ikke have undværet det seje pionerarbejde, det har også givet utroligt meget. Jeg ser bøger som ”Kvinden i shamanens krop” som markeringer af et slags generationsskifte. Hvor viden, der før var svær at få, nu er lettere tilgængelig for den ny ”generation” af mænd og kvinder, der starter et nyt sted, og nok skal finde sig nye udfordringer på shamankunstens eventyr.

DE NÆSTE KURSER
Shamanisme, døden og livet holder Jonathan d. 11. – 14. Maj i de trygge og smukke rammer på Psykoterapeutisk Center i Nordjylland. Der er endnu pladser. Det eneste grundkursus som Jonathan holder i Skandinavien i år, er i Tokalynga, Halland d. 21. – 23. Juli, efterfulgt sammesteds af naturkurset Mærk Jorden. Det er blevet næsten fast sommertradition for en del folk at tage på kursus i Tokalynga, så vent ikke for længe med tilmelding.

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

oakleavesoakleaf

 

 
 

 

NYHEDER FEBRUAR 2006

Scandinavian Center for Shamanic Studies

 

FORÅRS- OG SOMMERKURSER
Jonathans kursusaktivitet er særdeles international i denne sæson. I Danmark får han lige tid til at holde kurset Shamanisme, Døden og Livet. Det foregår i Susanne Andrés’ og Ole Ry Nielsens hjertevarme kursuscenter i Nordjylland.

Sammesteds holder Annette kurset HøstMåne, én af nyhederne i denne sæson. Det er seks år siden, jeg har holdt kursus om månekraft og kredsløb i Danmark, og jeg ser frem til at holde kurset i sin nye form, som afspejler de nye perspektiver og erfaringer, som livet og kraften har givet mig de seneste år indenfor kursets emne.

FOREDRAG
Vi glæder os til at fortsætte efterårets række af foredrag med en ny række i København. Disse aftener uddyber emnerne fra kurserne, men kan selvfølgelig også opleves som selvstændige foredrag. Og de har også som formål at give dig ny inspiration til din egen træning.

Foredraget om Udesidning d. 14. feb. giver en indføring i den naturforbindelse, der er en del af den grundlæggende shamanistiske praksis. Det giver en fornemmelse af udesidningsritualet, som blandt andet er en vigtig del af Jonathans sommerkursus Mærk Jorden.

Foredraget om Magiske Sangtraditioner d. 23. Marts giver historisk baggrund som perspektiv til de selvsungne oplevelser på Sjælens Stemme kurset.

Og foredraget Shamanisme, Døden og Livet er en indføring i de emner, som vi arbejder med på kurset af samme navn, men som også er relevante for al shamanistisk praksis.

NYUDGIVELSE AF ”SHAMANENS VEJ”
Michael Harners klassiker om traditionel og moderne shamanisme, som vi anbefaler som grundbog, er netop udkommet i ny udgivelse fra Bogans Forlag. Den har længe været svær at få fat i, så det er en nyhed, vi hilser velkommen. Trommeværkstedet forhandler den blandt andet. Desuden kan enhver lokal boghandler skaffe den hjem på et par dage, og vil være glad for din støtte.

TROMMEBYGNINGSKURSER
Der er pludselig kommet rigtig mange gode og forskellige muligheder for at lave sin egen tromme under kyndig vejledning i løbet af netop dette forår og sommer.

I Danmark holder Trommeværkstedet kursus 10.-13. marts
Susanne Nielsen og Erik Humaidan holder kursus 26.-30. april
Day Feye holder et i Norge – på engelsk – 31. Maj til 5. juni
Og det rigtig eksotiske er kursus i Estland med Jaana Kouri og Chris Harle-Silvenoinen 13.-20. juli.

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

oak leaves