shamanistisk meny
 

shaman nyheder

På denne side er vores nyhedsbreve fra 2005. Hvis du er ny gæst her hos os, kan du få indtryk af udviklingen i vores aktiviteter gennem årene ved at kigge i tidligere nyhedsbreve. Klik på et årstals-link for at se nyheder fra andre år:

2019 -- 2018 -- 2017 -- 2016 -- 2015 -- 2014 -- 2013 -- 2012 -- 2011 -- 2010 -- 2009 -- 2008 -- 2007 -- 2006

 
 
 
 

NYHEDER SEPTEMBER 2005

Scandinavian Center for Shamanic Studies


DE NYE KURSER
Vi har nu lagt de nye kurser for vinter og næste forår på kursusoversigten på hjemmesiden.

FOREDRA:
Efteråret byder også på en række foredrag. Det starter med
"Magiske sange til husbehov" med Annette i København den 14. september. Faktisk er denne aften ikke et foredrag, men en sangaften, hvor vi bare synger sangene fra kurserne, til vi har dem i blodet, klar til brug.


Så fortsætter vi med:
"Nordiske myter, vejvisere til kraften" den 22. september i Viborg med Annette.
"Shamanens Rejse" den 5. oktober i København med Jonathan.
"Sejd" den 9. november i København med Annette.
"Jorden synger" den 2. december i Odense med Annette.

OM TROMMER, RASLER OG ANDET VÆRKTØJ
”Hvor får jeg fat i en god tromme?” ”Hvor kan jeg læse om shamanisme?” De spørgsmål får vi tit.
Derfor har vi nu lavet en ny side, hvor vi har samlet oplysninger om trommer, rasler, cd'er med tromning og desuden grundlæggende litteratur.
Der er efterhånden mange folk, der fremstiller gode trommer, rasler, tromme-cd’er, og nogle giver også kurser i trommebygning. På den nye side har vi også samlet links til de folk, vi selv har arbejdet med.

Aktuelle kurser i tromme-bygning:
Trommeværkstedet holder kursus i trommebygning 17.-18. september.
Og hvis du er helt vild efter at lære om raslen og lave din egen, holder Kathy Fried kursus i det i Nordirland 24.-25. sept.

Glædeligt frugtbart jævndøgn og god fornøjelse!

Jonathan & Annette. Og webmestrene Joe & Andrea

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

 

 
 

 

NYHEDER APRIL 2005

Scandinavian Center for Shamanic Studies

 

FOREDRAG: JORDEN SYNGER tirsdag den 10. maj
Annette giver smagsprøver fra sin netop udgivne bog ”JORDEN SYNGER – Naturens kraft og nordiske rødder. Hun fortæller om grundopskrifter på at møde naturens kraft og visdom, baseret på Nordens tidlige traditioner. Det foregår i Forsamlingshuset i Kulturstaldene, Halmtorvet 13 i København. 5 minutters gang fra Hovedbanegårdens Istedgadeudgang. Kl. 19:30. Entré 50 kr. Se mere på www.jordensynger.dk

NYE ARTIKLER PÅ HJEMMESIDEN
Vi har tilføjet et par nye artikler: ”We Are All Connected” er en samtale med Jonathan, især om dyrekraftens og dyreåndernes store rolle i shamanisme og andre spirituelle traditioner. ”Moderne shamanistisk praksis” af Annette er nyrevideret og oversat fra engelsk. Klik her for at læse artiklerne! God læselyst!

DE NÆSTE GRUNDKURSER i Norden:
11.-17. juli på Midtsjælland med Annette. Et udvidet grundkursus, hvor vi arbejder med megen af den naturmagi, som bogen ”Jorden synger” handler om.

22.-24. juli i Tokalynga, Halland med Jonathan.

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

oakleavesoakleaf

 

 
 

 

NYHEDER MARTS 2005

Scandinavian Center for Shamanic Studies

 

ANNETTES FØRSTE BOG I TRYKKEN
I februar er jeg blevet færdig med at skive en bog som hedder ”JORDEN SYNGER – Naturens kraft og nordiske rødder”. Den er lavet i samarbejde med journalist Bente Møller Sørensen, udgives på forlaget Møntergården, og vi glæder os til 1. maj, hvor den kommer i boghandlen.

Denne bog har været en stor overraskelse for mig. Nogle af jer ved at jeg i årevis har skrevet på et bogprojekt om sejd og Nordens spirituelt-magiske tradition. Pludselig sidste maj trådte Bente ind i mit liv og insisterede på at vi skulle lave den her bog sammen. Dermed blev mit store skriveprojekt delt op i to bøger med hver sit klare fokus:

Den første – JORDEN SYNGER – er basis. Den handler om hvordan man møder naturens kraft og fortryllelse gennem den nordiske tradition. Den er så at sige ”ufaglært”, anvendelig for enhver. Det magiske omdrejningspunkt er udesidningen, rådslagningen med naturens væsner.

Den næste – med arbejdstitel SEJD – vil bygge oven på Jorden synger. Den bliver mere ”magisk faglært”, og udforsker Nordens shamanisme og trolddomstradition. Det magiske fokus er sejden. Efter et pusterum skriver jeg videre på den.

Samarbejdet med Bente har været meget spændende og lærerigt for mig. Derudaf er kommet en bog, som er tæt pakket med den viden jeg har samlet gennem årene, og som samtidig er i et lettilgængeligt sprog, hvilket skyldes Bentes journalistiske erfaring. Det er blevet en bog, vi synes er et godt supplement til den grundlæggende shamanistiske træning.

Du kan læse mere på www.jordensynger.dk hvor vi lægger et kapitel ud.

NYT COUNSELLING 2 KURSUS MED JONATHAN
I løbet af de sidste syv år har jeg udviklet hvad jeg kalder Shamanic Guidance, shamanistisk vejledning. Dette arbejde er vokset ud af shamanistisk rådgivning (Shamanic counselling), men det indeholder også elementer af supervision, som mange mennesker har efterspurgt. Mange shamanistiske rådgivere/counsellors, heriblandt mig selv, har erfaret at nogle klienter ønsker at gå endnu dybere end deres shamanistiske rådgivning fører dem, og samtidig føler de et behov for en mentor eller vejleder. Spørgsmålet rejser sig da, hvordan man gør det uden at tage kraften fra klienten.

Indenfor shamanic guidance strukturen spiller rådgiveren/vejlederen en mere aktiv rolle end i shamanic counselling. Han eller hun foreslår en retning for den rejsende, foreslår opgaver at rejse til åndeverdenen med. Dette kan kun virke, hvis vejlederen har hørt sin klient. Arbejdet med shamanistisk vejledning er baseret på den spirituelle praksis der kaldes dyb lytten. Det vil sige at lytte med hjertet, lytte uden at dømme, lytte fra et stilhedens sted. Det indebærer også at tale fra hjertet, det vil sige sandt og uden dagsorden.

Som altid er det ånderne, der giver den virkelige belæring, den virkelige vejledning. Og det er stadig op til den rejsende selv at høre og fatte hvad de siger. Vejlederen, som enhver sand mentor, giver ikke svarene og har dem heller ikke. Men han eller hun kan udpege mulige veje. Jeg har allerede afholdt Shamanic Counselling 2: Shamanic Guidance som pilot kursus. Mange af deltagerne sagde det var det mest dybtgående og intensive kursus, de nogen sinde har oplevet. Nu er det et kursus jeg vil undervise med jævne mellemrum, for første gang i august i år, i Väddö i Sverige. Se kursusbeskrivelse her

 

-- TILBAGE TIL TOPPEN --

 

oak leaves