shamanistisk meny
 

shaman nyheder

Vi udgiver et e-nyhedsbrev med få måneders mellemrum. Hold forbindelsen ved lige og få tilsendt de seneste nyheder om næste kurser og shamanistiske træf, nye artikler, Jonathans og Annettes mini-blogs, digte og billede.
Tilmeld dig e-nyhedsbrevet her

Her på siden sætter vi de seneste nyhedsbreve, vi har sendt ud. Det nyeste er øverst, rul ned for at læse tidligere numre. Denne side er den danske version – i den engelske version her kan du også læse Jonathans tanker. Du kan klikke på et årstals-link for at se vores nyheds arkiv fra:

2017 -- 2016 -- 2015 -- 2014 -- 2013 -- 2012 -- 2011 -- 2010 -- 2009 -- 2008 -- 2007 -- 2006 -- 2005

 
     
 

FEBRUAR 2018

 

Jeg har længe været fordybet i at skrive om nogle af Nordens gamle shamaner, troldkyndige, kloge folk. Fortællinger om deres syn på verden, deres metoder og deres kundskabsarv til os, der lever nu.

Og så kommer meddelelsen om at Michael Harner er død, dagen efter Kyndelmisse. Jeg stopper op, midt i alting. Jeg ser i et nyt lys hvordan jeg egentlig endte her, i studerekammeret med de gamle troldkyndiges historier. Og taknemmeligheden tager plads: For det var jo Michael, der åbnede døren til hele dette eventyr, for os og tusinder af andre. Som vores første menneske-lærer i shamankunsten.

Vores grundlæggende træning var Michaels ”core” shamanisme, hans ”egen personlige destillation og fortolkning af nogle af de tusindårige shamanistiske metoder”, som han selv udtrykte det. Den var mest inspireret af amerikanske indianeres, og i nogen grad af sibirske shamantraditioner. Det rejste det uomgængelige spørgsmål: ”Jamen hvad med vores egne traditioner i Norden?” og sendte mig på en lang opdagelsesrejse for at opstøve, hvad vikingevølven, same noaiden, renæssance heksen og de andre aner havde at. byde på. For hver havde tilføjet sit til en mangfoldig pulje af magisk viden.

Når jeg nu, pludselig, ser Michael træde ind i Anernes Forsamling, ser jeg også klarere, at hans stærke bidrag til vores shamanistiske fælles arv, nødvendigvis er formet af hans konkrete historiske samtidighed, hans kulturelle kontekst. Ligesom renæssance troldkvindens metoder tog form og farve af præcis hendes tid og kulturelle klima. For sådan er det. Gaverne fra de gamle til os har alle noget universelt gældende, en vej til åndernes tidløse kraft. Men de har altid været udøvet indenfor – eller indpakket i – bestemte historiske betingelser. Det er en spændende del af vores egen indvielse, for hver af os, at pakke gaverne ud af indpakningen, at se hvad der stråler og gælder for os. Det kan vi gøre, som shaman lærlinge altid har gjort, sammen med vores egne åndelærere på trommerejse, på udesidning, på hvert opmærksomt skridt vi træder på shamanens vej.

Annette

(se også hvad Jonathan har skrevet om Michael Harner her)

 

FORÅRS KURSER
**Klik på kursustitlerne for at se mere**

I København holdes grundkurset SHAMANENS VEJ både 9.-11. marts og 8.-10. juni af Maria Lisette Jacobsen, som længe har assisteret Annettes kurser. Og på Åsbacka på Hallandsåsen holder Jonathan og Zara forårets SHAMANISTISK PRAKSIS DAG 19 maj, som denne gang udforsker temaet GLÆDE. Som træningsweekend eller første skridt efter grundkurset afholder Maria HVERDAGS SHAMANEN 14.-15 april.

SOMMER OG HØST
Når det rigtig bliver sommer skal kurserne på Tokalynga i Halland, Sverige, ikke mangle. 19.-22. juli underviser Jonathan og Zara et udvidet SHAMANENS VEJ. Derefter følger det videregående SPIRIT DANCE & CEREMONY, 24.-29. juli, hvor vi udforsker de magiske porte til åndeverdenen, som både dans og ceremoni er. På Tokalynga sommerkurserne er der tradition for at folk fra mange lande nyder at mødes.

THE DEEPENING PATH d. 14.-19. august  er en ny retræte på Åsbacka med Zara og Jonathan - en invitation til at træde ind i et helligt rum, til et dybere engagement på din åndelige vej. Lidt af det samme tema har deres kursus i Irland RETURN TO SPIRIT, 13.-16. sept. 

Annette holder ARVEN FRA DE TROLDKYNDIGE, 19.-23 sept . På dette skovkursus vil vi gå i lære hos nogle af Nordens historiske shamaner og hekse, høre deres historie, afprøve deres metoder. Det bliver også et sanset møde med nogle af hovedpersonerne i bogen, Annette skriver nu.

ANDRE EVENTS
Har du længe drømt om at lave din egen tromme, så holder vores mangeårige ven og kollega Christiana Harle workshoppen Shamanic Drum Birthing, 25 juni – 1. juli. Rimelig eksotisk i den nordkarelske skov i Finland. Se mere her eller kontakt Christiana på info@solavoima.fi 

 

*** Du kan læse mer om alle kurser på vores hjemmeside HER ***

 

 
     
 
 

Annette Høst kontaktes helst pr telefon 32 54 28 08, mellem kl 10 og 19, eller mejl shamanisme@mail.dk eller annette@jordensynger.dk

Jonathan Horwitz
kontaktes på jonathan@shamanism.dk eller tlf (0046) 431 441 220